Dette sa Karsten Aak (Ap) da han hadde et innlegg knyttet til samfunnsplanen.

- Debatten borte

Møtet med gruppelederne førte til at Tormod Lien (Frp) trakk tilbake sitt utsagn om at han så på avtaler gjort i forkant av politiske møter som løgn. Han fikk fortsette sitt innlegg og poengterte da at det var slik han opplevde det.

Men han holdt fast ved sin kritikk til det å gjøre avtaler på forhånd.

- Dette vil være med på å fjerne debatten fra politiske fora. Slik jeg ser det er det ikke på dette grunnlag jeg er innvalgt på som politiker, sa Tormod Lien.

Ros til rådmannen

Karsten Aak var en av mange som kom med ros til rådmannen for samfunnsplanen - for det dokumentet som ble lagt fram.  I en del sammenhenger har denne planen utløst en kamp bygd mot by. Aak sa likevel at det må et sterkt sentrum til for å skape sterke bygder.

- Dette sier jeg til tross for at jeg er født og oppvokst i sentrum, sa Aak. Han kom også inn på det med kamp for sitt eget nærområde.

- Jeg undrer meg på om kampen vil vært like intens om det eventuelt kom forslag om å bli slått sammen med kommuner som Vestnes, Molde eller andre, sa Aak.

I likhet med mange andre tok også Aak til orde for lettelse for at man i kommunestyret nå endelig snakker om hele raumasamfunnets framtid, ikke bare debatterer enkeltsaker.

Når det gjelder kritikken til den omtalte avtalen gjort mellom representanter mente Aak at samarbeid i forkant av for eksempel et kommunestyremøte bør være riktig - ikke gi grunnlag for kritkkk.

- Godt blikk for framtida

Ordfører Lars Olav Hustad kom i sin replikk med ros til Aak for hans innlegg.

- En representant med godt blikk for framtida, sa ordføreren.

Torbjørn Rødstøl (Sp) var også av dem som kom med ros til administrasjonen for det arbeidet som er nedlagt i tilknytning til planen. Men han beklaget likevel det faktum at det nå har oppstått motsetninger mellom bygd og by.

- Vi opplever en gryende kløft mellom bygder og sentrum, og det er beklagelig, sa Rødstøl.