Wonderland og NFF skal samerabeide om en felles felles storsatsing på søvn og restitusjon.

Gjennom nysatsingen "Eat. Move. Sleep." blir nå Åndalsnes-bedriften en viktig partner for fotballforbundet og fotballandslagene innen forebyggende helsearbeid, der søvn og restitusjon får mer og mer fokus.

Generalsekretær Kjetil Siem i NFF og administrerende direktør Jon Daniel Nesje i Wonderland AS signerte avtalen på Ullevaal stadion i forrige uke.

Siem er overbevist om at nysatsingen vil ha mye å si for folkehelsen, også langt utenfor fotballens rekker.

- Det er store utfordringer i samfunnet knyttet til kosthold, trening og søvn. Forskning viser for eksempel at enkelte bærsorter har positiv innvirkning på søvnkvaliteten, og det samme gjelder selvsagt fysisk aktivitet. Så her er det mye spennende å gripe fatt i for både NFF, Wonderland og Bama. Gjennom å bruke våre profiler som ambassadører og budskapsformidlere til den oppvoksende generasjon og deres foreldre, så skal vi og våre samarbeidspartnere få til endringer som får betydning for folkehelsen, sier NFF-sjefen.

- Stolt samarbeidspartner

Martin Ødegaard, Ada Hegerberg og Omar Elabdellaoui har med seg Caroline Graham Hansen og Mats Møller Dæhli som profiler og ambassadører for kampanjen, som for øvrig har mangeårig NFF-partner Bama som hovedavsender.

- Dette er et stort løft for oss. Avtalen fokuserer på kosthold, fysisk aktivitet og mer og bedre søvn som de tre bærende elementene. Vi er stolt over å være NFFs samarbeidspartner og kompetanseleverandør på senger, søvn og restitusjon, sier Wonderland-sjef Jon Daniel Nesje.

Les mer i lørdagens papiravis.