26 elever og to lærere fra Åfarnes skole var med på turen som brått ble avsluttet mandag kveld.

- En beklagelig episode som gjorde at vi sammen vurderte det slik at turen måtte avbrytes, opplyser rektor Idun Frøyshov Pharo til Åndalsnes Avis tirsdag ettermiddag.

I mange år har elever fra skolen tatt turen til Måssvassbu for å overnatte. Det har vært mange flotte opplevelser for mange, turene skal i alle år ha gått etter planen. Fram til sist mandag kveld.

Hvit røyk i gangen

Lærerne på turen hadde tirsdag lagt ut ei forklaring på pedit. Ei forklaring som er tilgjengelige for alle brukerne av det interne nettstedet til skolene i kommunen. Åndalsnes Avis fikk flere tips om saken tirsdag.

I forklaringa heter det blant annet at "som alle veit, fikk turen vår til Måssvassbu ein brå slutt måndag kveld.

... plutseleg såg vi kvit røyk som velta inn gjennom døra til kjøkenet, og vi sprang til for å sjå kva det var som hadde skjedd. Heile gangen og trappa opp til andre etasje var fylt med kvitt pulver, og vi forstod raskt at det var eit pulverapparat som hadde blitt utløyst.

Eg beordra alle elevane ut frå hytta og snart var alle elevane ute ved hovudinngangen. Mange av elevane stod og hosta, og fortalde om ubehag i hals og svelg. Pulveret som blri nytta i eit pulverapparat er særledes finkorna, og veldig ubehagelig å puste inn".

Videre heter det at rektor ble kontaktet og sammen ble det vurdert dit hen at skoleturen måtte avbrytes. Turen skulle etter planen ha vart til onsdag 1. oktober.

Hytta stengt

Idun Frøyshov Pharo sier til lokalavisa at skolen naturligvis skal rydde opp etter seg. Hytta som Molde og Romsdals Turistforening eier, kan fort bli stengt i noen dager som følge av episoden. Turistforeninga er informert om hendelsen.

Lærerne på turen skriv også i det nevnte skrivet:"Eg var tydeleg på at fokuset no ikkje er å fordele skyld i et som har skjedd, men heller dra lærdom av hendinga og sjå framover. Klassen er ein fantastisk fin gjeng å ha med å gjere, og vi vil prøve å løyse dette på beste måte".