Etter to svært rolige dager for politiet, uten store hendelser å melde om, ble det mer å gjøre lørdag kveld og natt til søndag.

Det var særlig på rockecampen at ordensforstyrrelsene oppstod.

Den første hendelsen fikk politiet inn melding om klokka 23.25.

- Tre personer var involvert i en slåsskamp, og en person lå på bakken og blødde fra nesen når politiet kom til stedet. Det blir opprettet en sak på forholdet, forteller operasjonsleder Frode Gjøsund ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Bare 40 minutter senere måtte politiet igjen stoppe slagsmål på rockecampen. Denne gangen var det snakk om et masseslagsmål med rundt 20 personer var involvert.

- Det var litt uoversiktlig på stedet da politiet kom, og vi vet ikke om alle var delaktige og i hvilken grad. Når politiet kom var de involvere i ferd med å gjøre opp på egen hånd. De fikk et muntlig pålegg, men det ble ikke opprettet noen sak, sier operasjonslederen

Klokka 03.40 var det nytt oppdrag for politiet på rockecampen. Da kom det inn melding om fullt slagsmål.

En person som skal ha blitt slått ble kjørt til legevakten etter å muligens ha vært bevisstløs en periode. Mannen som slo stakk først av, men ble så innhentet. Mannen ble pågrepet og satt i arresten, og det blir opprettet straffesak på forholdet.

Bar kniv på offentlig sted

I tillegg til dette ble en mann i 20-åra ble anmeldt for å bære kniv på offentlig sted natt til søndag. Også dette skjedde på rockecampen.

- Mannen skal ikke ha oppført seg dårlig, og kniven skal ikke ha vært i bruk, sier Gjøsund.

Patruljen tok beslag i kniven.

Overstadig beruset

Også utenfor rockecampen var det ting å ta tak i. Klokka 22.16 kunne en patrulje melde om en overstadig beruset jente i slutten av tenårene i sentrum. Jenta hadde puls og pust, men politiet fikk ikke kontakt med henne, og det ble bedt om ambulanse til stedet.

På utestedet Skuret var det to gjester som nektet å dra fra stedet. De to, en mann i midten av 40-åra og en mann i 20-åra dro etter pålegg fra politiet, og det ble ingen anmeldelse.

- Må regne med noen ordensforstyrrelser

Selv om antallet oppdrag var uvanlig høyt sammenliknet med en vanlig søndagsnatt i Rauma, mener Gjøsund at man må regne med noen ordensforstyrrelser under et så stort arrangement som RaumaRock.

- Det er tross alt ikke så mange hendelser, når man tar i betraktning på hvor mange mennesker som var ute helgen. Det har for eksempel ikke vært noen hendelser med fyllekjøring på land, så det ser vi på som positivt, sier han.