Grunnlaget for tiltalen er at de to mandag 13. juni i fjor klokka 06, tente på ei ringeklokke ved ei inngangsdør i ungdomsboligene på Vågstranda. Det oppsto brann i den aktuelle leiligheten, som spredte seg til de tre øvrige leilighetene i huset. Huset ble totalskadd.

I tiltalen legges det også til grunn at flere personer som lå og sov i huset, lett kunne ha omkommet dersom de ikke hadde blitt vekket og kommet seg ut i tide. Strafferamma for overtredelse av straffeloven paragraf 151 er bøter eller fengsel inntil tre år.

Tidlig mistanke

Raumaværingene tiltales også for overtredelse av bestemmelsen i brann- og eksplosjonsvernloven som sier at enhver plikter å vise alminnelig forsiktighet og opptre på en slik måte at brann, eksplosjon og annen ulykke forebygges.

Beboerne som ble vekket av en tilfeldig forbipasserende, mistet det meste i brannen. De fryktet tidlig at brannen var påsatt, og politiet fikk raskt to mistenkte i saka. Ungdomsboligene var overtent da brannvesenet ankom stedet.

Hovedforhandlingene i Romsdal tingrett vil gå i Rauma Kulturhus med start 13. november. Det er satt av fire dager til denne saka. Påstand om erstatning til flere fornærmede vil også bli nedlagt i saka.

Faksimile Åndalsnes Avis 14. juni 2011.