Festivalsjef for RaumaRock, Dag Inge Landbakk, var fortsatt i halvsjokk da Åndalsnes Avis ringte han lørdag ettermiddag.

- Vi tror det fremdeles ikke, sier en stolt og veldig glad Landbakk om sønnens seier i talentkonkurransen Norske Talenter på TV 2, lørdag.

Backstage i år, på scenen neste år?

- Folk her i Rauma spør seg nå om ikke vi får se Odin på scenen under neste års RaumaRock. Hva sier du til det?

- Der er jeg fullstendig inhabil, jeg sitter jo også i programkomiteen, men jeg anser det ikke som usannsynlig at det vil komme forslag om det fra noen av de andre, sier en opprømt Landbakk

- Det hadde vært veldig kult for han sin del. I år jobbet han som frivillig backstage. Blir han spurt, sier han garantert ja, legger Landbakk til.

"Rockens svar på Ole Gunnar Solskjær"

Han fulgte sønnen i lørdagens finale, og sier han fortsatt har vanskelig for å forstå hvordan dette gikk til.

- Det føles halvsjukt, ennå. Odin var ingen favoritt på forhånd, så da han var én av de tre som hadde fått mest stemmer, tenkte jeg at det var supert at han fikk tredjeplassen. Og da han sto der som én av to, var jeg helt sikker på at han ble nummer to. Det var jo opplest og vedtatt at Patrik skulle vinne. Patrik har vært utrolig flink til å markedsføre seg, og treffer aldersgruppa 15 til 30 år, sier Landbakk.

Han hadde liten tro på at sønnens opptreden med instrumental gitar skulle gå vegen.

- Det er jo ganske smalt. Men det at han fikk flest stemmer, tror jeg kanskje kan ha noe med personlighheten hans å gjøre. Han skryter aldri av seg sjøl, han bare leverer når han skal. Han er rockens svar på Ole Gunnar Solskjær. Han skrøt heller aldri av seg sjøl. Odin er rett og slett en beskjeden, snill gutt, sier pappa Landbakk.

- Lanserer band i desember

Og sjøl om han ikke kan love sønnen plass i neste år festivalprogram for RaumaRock, forteller han at de er godt i gang med bookingarbeidet.

- Vi håper å kunne lansere de første bandene i desember, sier han.