Etter noen år der barnas turlag har ligget nede, er laget nå i full aktivitet igjen.

- Vi har aktiviteter et par ganger i måneden. Vi begynte i fjor med utemiddag en gang i morgen, og der har vi hatt fra 40 til 60 deltakere hver gang. Det er helt fantastisk, sier daglig leder i Molde og Romsdals Turistforening, Arnstein Salthammer Eide.

På kom-deg-ut-dagen søndag var det mange som kom seg ut - og gikk på skøyter, prøvde hundekjøring, gikk på ski, akte, løste naturstioppgaver og grillet pølser på bål.

- Det er flott å være her fordi det er så mye forskjellig man kan gjøre. Desverre er det et av de kaldeste stedene i kommunen også, men det går bra likevel, ler han.

150 år

Kom-deg-ut-dagen var også en ekte "utebursdag", for Turistforeningen fylte 150 år i helgen.

- Dette er en feiring av DNTs første 150 år som forening, men vel så mye feirer vi at vi er en turnasjon som elsker friluftsliv. Vi håper så mange som mulig har lyst til å være med på verdens største utebursdag denne dagen, sier styreleder i DNT, Berit Kjøll.

Og foreningen vokser stadig: I 2017 passerte foreningen 300 000 medlemmer, noe som var en vekst på 6 prosent mot året før.

- Å gjøre det enkelt og rimelig å drive et allsidig friluftsliv var målet tilbake i 1868, noe vi har som rettesnor den dag i dag. Grunnlegger Thomas Heftye visste hva han drev med, for i dag er friluftslivet noe av det mest populære man kan holde på med, sier Kjøll.