– Hvis det er folk som nettopp har flyttet hit eller andre som synes det er vanskelig å komme i gang igjen, så tilbyr vi oppfriskningskurs, sier leder for voksenkorpset til Åndalsnes Musikkforening, Kristin Klami.

Klami sier korpset ønsker seg nye medlemmer og lover at alle som tar kontakt vil bli godt mottatt.

– Vi har en veldig dedikert gjeng, slår hun fast.

Institusjon

Åndalsnes Musikkforening ble etablert så tidlig som i 1918 og regnes som en kulturinstitusjon i Rauma kommune. Korpset har i dag 30 aktive medlemmer der aldersspennet går fra 15 til 80 år.

– Det er folk i alle aldersgrupper som er med og vi har plass til flere, sier Klami.

I 2000 startet Åndalsnes Musikkforening opp med nyttårskonserter, første lørdag i det nye året. Det har de fortsatt med hvert eneste år, med unnatak av de to pandemiårene 2021 og 2022. I tillegg har korpset flere andre prosjekter på gang, der repertoaret ofte spenner fra den mer tradisjonelle korpsmusikken til mer spenstige oppsetninger.

KORPS: Åndalsnes Musikkforening ønsker seg flere medlemmer. Foto: Katrine Silseth Naas

Samarbeid

– Vi samarbeider ofte med solister og andre aktører og har blant annet foran oss en høstkonsert i Voll kirke og en filmkonsert der vi spiller musikk fra filmer, forteller Klami.

Hun kan også fortelle at korpset vanligvis deltar i NM i janitsjar, men at det er usikkert om dette blir noe av i år.

Altsaksofonist Øyvind Moe fra Åndalsnes Musikkforening er blant dem som har bemerket seg under denne konkurransen, da han mottok solistprisen i 7. divisjon i NM janitsjar i 2016.

– Så det er bare å kontakte meg eller dirigent, Tove Merete Bøe, for alle som vil være med, vi har øvinger hver mandag, sier Klami.