(STEM NEDERST I SAKEN)

En ny person skal hedres som «Årets frivillighelt 2023» i Rauma kommune. Prisen deles ut under åpningen av Fjellfestivalen lørdag 1. juli.

Tony Berg på ÅIF-butikken ble stemt fram av dere lesere i fjor, og nå er det fem nye navn og personligheter som kjemper om den gjeve tittelen. Kandidater fra rundt om i hele kommunen – hverdagshelter – som dere har nominert og sendt inn til juryen.

Dette er kandidatene Samarbeidsforum landet på:

  • Lillian Dahle – Aktiv i mye som rører seg på Nordsida. Hun er avtroppende leder i Langfjorden IL og har lagt ned innsats i den lokale klubben i fotballen regionalt i en årrekke

  • John Edvard Voldseth – Frivillig ved Måndalen omsorgssenter hvor han blant annet holder hagen i orden. Han kjører også ut mat til hjemmeboende eldre i kommunen

  • May-Britt Roald - Har et langt liv i Speideren. Nå også leder i Skorgedalen vel. Blir beskrevet som Inkluderende og motiverende for store og små.

  • Anders Sæbø – Usynlig helt som stiller opp natt og dag. Riggansvarlig for Raumarock siden den ble etablert, frivillig for Norsk fjellfestival, Raumarevyen og nå også i Hendels.

  • Bjørn Kjetil Krohn – Har vært frivillig i Skorgedalen i over 25 år med utallige dugnadstimer i Rauma skisenter.

JURYEN: Deler av juryen til årets frivillighelt-pris, fra venstre bak: Heidi Skjold, Øystein Valde, Gunnhild Westby Digernes, Thomas Trana, Tone-Brit Sandsmark, Line Horvli og Solrun Sylte. Foto: Trond Arvid Alund

Stor innsats

Ifølge juryen var det en utfordringen oppgave å plukke ut disse fem, i sterk konkurranse med andre hverdagshelter vi har i Rauma.

– Alle de nominerte har gjort en stor frivillig innsats i raumasamfunnet gjennom en årrekke og fortjener tittelen «årets frivillighelt». Det var mange gode nominerte, og en tøff jobb å plukke ut fem kandidater fra de innkomne forslagene, skriver juryen.

– Det er en fantastisk innsats som legges ned for frivilligheten i hele kommunen.

Du kan være med å påvirke resultatet, og stemme fram den du mener fortjener prisen aller mest. Det kan du gjøre her (under):

Juryen i samarbeidsforumet består per dags dato av: Raumarock, Rauma kommune, Rauma kulturhus, Romsdaltur, Rauma Røde Kors, Nordveggen, DNT Romsdal, Romsdalsmartnan, Åndalsnes sentrum, Norsk Tindesenter og Norsk Fjellfestival. Frivilligsentralen fungerer som juryleder.