- Jeg er jo vokst opp på Risen. Faren min bygde hus der under krigen, forteller Leif Kroken, som nå har begynt å bygge et leilighetsbygg i to etasjer på den gamle Essotomta.

Han har begynt å tenke på alderdommen som han sier, og da vil han bo sentralt.

– Vi har bodd på Bjørmosen i alle år, og det er ikke noe gunstig når man blir eldre. Man vet jo ikke hvor lenge man får beholde sertifikatet, sier han.

Murene er nå ferdig støpt og over vil det komme et elementhus i tre. Bygget er tegnet av Byggmester Tommy Jensen og Kroken i samarbeid.

– Jeg så et Block Watne hus i Molde som jeg ble inspirert av og det blir litt i stil som det. Det vil bli et bygg på to etasjer, med en stor leilighet og to mindre. Den store skal jeg ha selv, sier Kroken.

Hver leilighet vil ha en egen garasje, i tillegg til ekstra garasje som Svein Kroken, som bor rett ved huset, skal disponere.

– Foran huset vil det bli en lekeplass og vi får se om vi etter hvert setter opp flere hus. Det er jo 8 mål tomt å ta av, forklarer Kroken.

– Hva vil skje med det gamle bensinstasjonsbygget?

– Det vil bli revet.

– Det vil vel ikke bli noen parkering for dem som skal gå Romsdalseggen mer nå da?

– Vi vil jo ikke ha biler foran huset, men jeg kommer kanskje til å foreslå at noe av arealet kan brukes til parkeringsautomater. Så kan jeg gi litt tilbake til kommunen slik at de får vedlikeholdt turstiene.

– Er de to mindre leilighetene solgt?

– Nei, ikke enda.

fasade: Leif Kroken ble inspirert av et Block Watne hus og byggmesterfirmaet Tommy Jensen har tegnet leilighetsbygget i samarbeid med Kroken. Illustrasjon.: Byggmester Tommy Jensen AS Foto: Privat
Plan underetasje: Tre garasjer i underetasjen. Leiligheten til venstre går over to plan og er den Leif Kroken og kona skal ha. Illustrasjon: Byggmester Tommy Jensen AS Foto: Geir
plan hovedetasje: Bygget består av to mindre leiligheter til høyre; en i 1. etasje og en i 2. etasje. Illustrasjon: Byggmester Tommy Jensen AS Foto: Geir