Bruktbutikken i kjelleren på Frelsesarmeens hus på Åndalsnes har lang fartstid. Lindbjørg Vike sier hun ikke har papirene foran seg, men anslår at butikken har vært drevet i minst 25- 30 år.

– Det startet med at vi hadde to store loppemarked årlig, jeg husker det var kø til langt utpå vegen, forteller hun.

Deretter ble det til en permanent butikk i kjelleren.

– God inntekt

– Frelsesarmeen var de første som åpnet gjenbruksbutikk på stedet. Den ble startet for å få inntekt til å drive arbeidet vårt, sier hun videre og forteller at butikken har gått godt i alle år, også i de seinere åra med konkurranse fra ÅIF sin bruksbutikk.

– Butikken vår har gitt oss ei årlig inntekt på 150.000 kroner i året, og som har sikret husleie og strøm. Så for oss har butikkdriften vært bra å ha, sier hun.

Vike uttrykker takknemlighet overfor alle som har gitt til butikken som har solgt alt fra klær til møbler, leiker, kopper og kar. Et knippe med frivillige har sørget for bemannet disk de fire timene butikken har åpent, én kveld i uka.

Ny ledelse fra august

I august kommer ny ledelse til Frelsesarmeen i Rauma; Tommy og Marie Marti Høgset.

– Jeg har hørt noen bruke uttrykket: Står trygt, men tenker nytt, det tenker jeg passer om det som skal skje framover, sier Tommy Høgset.

– Vi vil bygge på det som har vært, men samtidig tenke nytt. Vi kommer til å bruke litt tid på å lande, se hvilke behov som er i Rauma og på hvilken måte vi kan møte dem, sier han.