– Det er jo veldig morsomt, sier Kristine Rønning som driver hotellet sammen med mannen Odd Erik og tre andre faste ansatte.

Hun forteller at hotellet også tidligere har vært registrert på Tripadvisor, men at den kontoen ble nullstilt da de tok over. Nå er den full av rosende ord – fra gjester som har besøkt hotellet- og som frivillig har gått inn og lagt igjen deres meninger om oppholdet.

Skårer høyt

– Jeg vet ikke hvordan de måler slike ting, men det må vel være en slags rating ut ifra tilbakemeldingene de har fått av gjestene som vi har hatt på besøk, sier Kristine som innrømmer at de følger med når det kommer anmeldelser.

– Det vi skårer mest på er mat, atmosfære og hyggelig bemanning, sier Kristine.

Gjestene har lagt igjen meldinger om at de ansatte er veldig vennlige og hjelpsomme og at hotellet har en flott atmosfære. De liker også godt beliggenheten.

– De mener hotellet har et fint utgangspunkt for mange forskjellige turer og har en flott utsikt, refererer Kristine, som vil takke de ansatte.

Daglig leder

– Uten dem hadde dette ikke vært mulig. Særlig vil jeg trekke frem vår nye daglige leder, Anja Alme Gardli, som ble ansatt i april i fjor. Hun har kastet seg inn i oppgaven og tatt gjestene med storm. Hun er en dyktig organisator og gir jernet. Jeg tar av meg hatten for henne, smiler Kristine.

Anja selv, som opprinnelige kommer fra Vang i Valdres, er mer beskjeden og påpeker at hun bare fortsetter den stilen ekteparet Rønning har startet.

– Jeg har jo blitt litt satt inn i jobben, selv om jeg har god erfaring fra jobber på diverse andre hotell. Jeg har også hatt et halvt år i Sveits, sier hun som er udannet i markedsføring og ledelse innen turisme.

Eksklusiv liste

Listen over de ti beste småhotellene i Norge, toppes av Walaker Hotell i Solvorn, etterfulgt av Storfjord Hotel. Nummer tre på listen er Brekkeseter på Høvringen, og nummer fire altså Hotel Aak.

Denne plasseringen gir også hotellet Travellers’ Choice pris 2016, i kategorien de 10 beste småhotellene i Norge.