Mats Nerli er til vanlig lærer og har tatt ferie når vi prater med ham. Han bedyrer at hesheten skyldes en forkjølelse etter musikkfesten i Nesset samme helg, og ikke at vi vekket ham.

Store stjerner

På spørsmål om hvem Nerli There egentlig er, kommer svaret kjapt.

– Vi er omtalt som et av Midt-Norges beste liveband, som siden 2010 har gitt ut fire studioalbum og ett livealbum. I disse åra har vi delt scene med artister som Hellbillies,. Dr. Hook, Stage Dolls, Return og Chris Thompson. Dagen etter Raumarock går vi på scena i Mandal rett etter Postgirobygget. Musikken vår er en blanding av rock, blues, soul og country.

Raumarock en døråpner

Mats sier at det å spille på Raumarock er noe han har hatt lyst til lenge.

– Jeg har jo vært på flere av festivalene opp gjennom åra, og det er en svært godt gjennomfør festival. Vi turnerer jo mye og overalt hvor folk som er interessert i rock ferdes, der snakkes det om Raumarock.

Han er også klar på at det vil være en døråpner for dem.

– Når vi får spille på festivaler som Raumarock merker vi en klar stigning i interessen for oss. Det er en døråpner og utvider markedet for oss.

Nysgjerrig publikum

Han synes også det er fint at publikum er åpne.

– Folk som kommer på Raumarock er ofte også åpne for å oppdage ny musikk og band de ikke har hørt før. Det er perfekt for band som oss som ligger og vaker litt over statusen som undergrunnsband.

Lang kjøretur

Mats har et godt forhold til Rauma.

– Alle i bandet er jo oppvokst i Molde eller Nesset, så vi er et «innaførband,» som jeg kaller det. Nå blir vi jo snart alle i samme kommune også. Men man har nå vært en del på Åndalsnes, og det er fint der.

Han får dessverre ikke med seg så mange konserter for de må hive seg rett i turnébussen å kjøre 170 km til Mandal.

– Men vi gleder oss. Dette er en fjør i hatten for oss som band.