– Powex er en sentral del av vekststrategien i Partnerplast. Og oppkjøpet vil styrke utviklingskapasiteten for begge selskapene, sier Tom Samuelsen, administrerende direktør i Partnerplast AS.

Viktig partnerskap

Bedriften på Åndalsnes er leverandør av avansert utstyr innen internasjonal seismikk- og offshoreindustri.

Åndalsnesbedriften hadde fra før av en eierandel på 40 prosent av aksjene i Powex. Nå har de blitt eneeier i bedriften. Direktøren i Partnerplast poengterer at Powex har vært en viktig partner for raumabedriften i arbeidet med å utvikle seismikk-, offshore- og andre industriprodukter. – Powex har i tillegg andre produkt som Partnerplast vil bidra til å videreutvikle og markedsføre, opplyser Samuelsen.

Videreutvikling

Han slår fast at oppkjøpet ikke vil påvirke moldebedriftens leveranser og utviklingstjenester til kunder som Partnerplast ikke har i sin portefølje.

– Partnerplast har klare ambisjoner om å videreutvikle den sterke kompetansen som allerede finnes i Powex, sier direktøren. Han legger til at selskapet forblir lokalisert i Molde. – Det vil fortsatt bli satset på videre ekspansjon og vekst, slår Samuelsen fast.

– Riktig eier

Magne Farstad, direktør i Powex, sier de er sterk i troen på at det er riktig å få Partnerplast som eier.

– Vi kjenner Partnerplast gjennom mange års samarbeid og føler det er riktig for bedriften å få Partnerplast AS som eier, sier Farstad. Til sammen vil de to bedriftene få 48 ansatte. Powex har 13 ansatte – Partnerplast har 35. Til sammen omsatte de to bedriftene for 132 millioner kroner i fjor; Partnerplast sto for 114 av dem.

Solid drift

Partnerplast er av de ledende bedriftene i Norge når det gjelder design, konstruksjon og rotasjonsstøping av plastprodukter. De siste årene er det spesielt som produsent av seismisk utstyr og produkt innen offshoreindustrien åndalsnesbedriften har ekspandert. Raumabedriften kan ellers vise til en solid driftsmargin. Av omsetningen på knappe 114 millioner kroner i fjor satt de igjen med 6,6 millioner kroner i netto.

Powex AS hadde et årsresultat på 2,6 millioner kroner.Tom Samuelsen er overbevist om at det faktum at de to bedriftene nå har blitt en vil gi dem et kompetanseløft inn i framtida. – Powex har dessuten hatt tilgang til et marked Partnerplast ikke har vært innom, sier Samuelsen som legger til at oppkjøpet er gjort for å kunne styrke begge bedriftene.