Ekteparet som har bodd i Oslo de siste fem åra. De trivdes også der med trygge jobber og gode boforhold, men likevel kjøpte de huset i Isfjorden, uten annen tilknytning til Rauma enn naturen og beliggenheten.

– Vi hadde såpass god magefølelse for stedet, at huset ble kjøpt før vi visste om vi fikk jobb i kommunen. Nå har også jobbsituasjonen ordnet seg, stråler de av begeistring. De begynner begge i ny jobb den 2.mai. Karin har fått stasjonering som konduktør i NSB på Åndalsnes, og Emil som prosjektleder i Krokenkonsernet.

Denne måneden har de benyttet kommunens fjellandskap på daglige turer i nærområdet. De skryter ikke bare av naturen, men også av folket og den hyggelige mottakelsen de har fått. De beskriver Rauma som et flott sted å bo for all fremtid, og de understreker mulighetene for å møte alle generasjoner av både innflyttere og lokalbefolkningen.

Romsdalseggen

Før høstens tur over Romsdalseggen, hadde de kun vært innom Åndalsnes et par ganger tidligere. Da opplevde de stedet som dødt og lite livskraftig. Men etter fornyelsen av sentrum og det nye Tindesenteret, skjønte de at her var det muligheter for både trivsel og enda større utvikling på sikt.

– Etter at avgjørelsen om flytting ble tatt, kjenner vi at her er det både liv og kraft. Vi kjenner at Åndalsnes sentrum kan utvikle seg ytterligere, sier Karin, som nevner de hyggelige damene og atmosfæren på Sødahlhuset og kaller det et koselig fristed.

– Nå er det viktig å høste av det som har blitt investert både i sentrum og bygdene. Derfor må alle som bor her, vise engasjement og stolthet av å bo i nettopp verdens beste kommune for naturglade mennesker, sier Emil, som kommer fra jobben som økonom ved Ringnes i Oslo. Karin jobbet i hovedstaden som overkonduktør i NSB.

Stort potensial

– Med enda større markedsføring, vil Rauma oppleve mye tilflytting fremover, tror det positive ekteparet. De er opptatt at at lille Lovilda blir en tøff fjelljente, med en eventyrlig oppvekst i trygge omgivelser.

– Min søster, hennes mann og to sønner som nylig har vært på besøk, har også blitt forelsket i Rauma. Nå ønsker de i første omgang å leie husrom her i juli, før de også vurderer å flytte hit, sier Karin, som kan fortelle at de har både venner og familie som ser på Rauma som et egnet sted å bo.

Ekteparet som stråler av livsglede, setter også pris på det aktive foreningslivet og turistforeningen, samt de store investeringene som i nyere tid er lagt ned i Rauma. De nevner spesielt det gode skole- og barnehagetilbudet og setter setter stor pris på det.

– Nå bor vi i selveste Mekka av en nydelig fjellverden, der både beliggenhet og avstander gir store muligheter også utenfor kommunens grenser. Rauma representerer virkelig den norske skjønnheten på en god måte, sier Karin og Emil Åstrand fra Järvsö i Sverige. De beskriver sitt nye bosted i Isfjorden som et vakkert postkort.