I en pressemelding skriver bedriftene at de nå tar "nye grep for å bidra aktivt til utviklingen av næringslivet i Rauma og Romsdalsregionen."

Det er bedriftene PartnerPlast AS, Plasto AS, Arvid Gjerde AS, Wonderland AS, Timpex AS og Rauma Energi stiftet som står bak det nye selskapet Romsdal Innovasjon AS. De har hver lagt 300.000 i potten. Det betyr at Romsdal Innovasjon AS får 1,8 millioner kroner totalt i aksjekapital.

"Selskapets mål er å aktivt søke og skape aktivitet og prosjekter i Innovasjonssenteret som er under etablering på Åndalsnes. Romsdal Innovasjon AS skal også etablere og drive et investeringsselskap eller fond, for å sikre finansiering til investeringscase og fremtidsrettede prosjekter", heter det i pressemeldingen.

Det nye selskapet skal styrke Nordveggen AS som skal drifte den planlagte Innovasjonssenteret og "lede de prosjekter og aktiviteter som der vil finne sted".

I pressemeldingen har PartnerPlast kommentert sin deltakelse:

─ Vi ønsker å bidra konkret til å løfte aktivitetsnivået i Innovasjonssenteret ved aktivt eierskap i Romsdal Innovasjon samt bringe inn vårt nettverk, kompetanse og bransjekunnskap, sier administrerende direktør Tom Samuelsen i PartnerPlast.

Også Wonderland er med:

─ Wonderland ønsker å videreutvikle vår bedrift gjennom prosjekter i regi av Innovasjonssenteret. Det er i tråd med vår strategi å bidra i prosessene og benytte nettverksmulighetene som skapes gjennom denne etableringen, sier administrerende direktør i Wonderland AS, Jon Daniel Nesje i pressemeldingen.

Nesje er også styreleder i Romsdal Innovasjon AS.