Pressemelding: I forbindelse med bussulykken i Valldal lørdag 30. juli er føreren av bussen siktet for overtredelse av vegtrafikkloven § 3 om alminnelig aktsomhet og straffeloven § 281, for uaktsom forvoldelse av død.

Politiet begjærer siktede varetektsfengslet i 4 uker på grunn av unndragelsesfare jf. §171 nr.1 i straffeprosessloven. Fengslingsmøtet avholdes i Sunnmøre Tingrett onsdag 3. august klokken 12.30.

Føreren av den ukrainske bussen ble mandag kveld, 1. august, pågrepet i forbindelse med bussulykken på fylkesveg 63 ved Grønning i Norddal kommune, lørdag 30. juli.

Mannen (49) har status som siktet i saken. Pågripelsen var med bakgrunn i vitneobservasjoner og den tekniske og taktiske etterforskingen for øvrig.

Lørdag 30. juli kl 16.25 kom det inn melding til politiet om trafikkulykken. En ukrainsk buss med 41 personer hadde kjørt av fylkesveg 63 ved Grønning i Norddal kommune. En mannlig passasjer på bussen fra Ukraina omkom i ulykken. Åstedsundersøkelser viser at det var et sammenstøt mellom en buss og en personbil rett i forkant av at bussen kjørte av veien. Det gjenstår fortsatt vitneavhør i saken.

Forsvarer til den siktede er advokatfullmektig Sjur Engelsen Lange.

Bistandsadvokat til den etterlatte er advokat Mette Ekroll Nyland