Ekteparet Grøvdal har også bygd gjestehytte, utestue og badestamp på hytta på Sekken, som nå er med i konkurransen om å bli Norges drømmehytte. Foto: Privat

-I dag fikk vi mail fra bladet «Hytteliv» at hytta vår på Sekken er i finalen om Norges Drømmehytte, sier ekteparet Grøvdal som er en av fem finalister i en konkurransen.

Det er Norges største hytteblad «Hytteliv», som står bak konkurransen.  De har ifølge redaktør Mette Karlsrud Stene-Johansen, fått inn mange flotte bidrag.

Det er i hovedsak folk med fjell- og skogshytter som har sendt inn bidrag, og hyttene som er plukket ut av redaksjonen, er et representativt utvalg av alle bidragene. De har vektlagt personlighet, særpreg, og historien til hytta.

Nå håper redaksjonen at leserne vil hjelpe juryen og stemme frem den hytta de liker best.

Det håper selvsagt også Sølvi og Karsten.

– Det hadde jo vært artig å ha vunnet en premie når vi først er med, sier Karsten over telefon fredag ettermiddag.

På det tidspunktet ligger deres hytte på tredjeplass. De leverte selv bilder inn til konkurransen for vel en uke siden, mest for moro skyld, og forventet egentlig ikke å komme så langt i konkurransen.

– Siden det er tre av fem som får premie, er jo sannsynligheten for at vi vinner noe, ganske stor, sier Karsten.

Hytta har flott utsikt over Romsdalsfjorden og var opprinnelig et snekkerverksted. Huset sto ubrukt i mange år og hadde forfalt. Taket var lekk og en del av reisverk og bordkledning var råttent.

Ekteparet startet med renovering, og høsten 1984 ble hytta tatt i bruk. Snekkerbua besto av 24 kvadratmeter grunnflate, kjøkken, stue og sovehems.De hadde utedo, men ikke strøm eller innlagt vann. Hytta har blitt brukt mye i alle år, og gradvis har den blitt utvidet. Siste byggetrinn ble ferdig i fjor, og nå er hytta oppgradert med innlagt vann, strøm og toalett.

De har også bygd gjestehytte, utestue og satt opp badestamp.

Stemmefrist 6. mai 2015.

Førstepremien er et gavekort fra Moelven Wood med en verdi på hele 35 000 kroner.

Andrepremien designmøblementet Racquet fra Hans K. Stolene i rotting og eik. Verdi ca. 20 000 kroner.

Tredjepremien er en sikkerhetspakke fra D-Link. Den består av ett utendørs- og to innendørs kamera, én ruter og én nettverkslagringsstasjon. Verdi ca. 7000 kroner.

Da er det bare å stemme i veg...her.