For femte år på rad arrangeres Global Dignity Day på videregående skoler over hele landet.

- Torsdag 25. september blir en spesiell skoledag for elevene på Romsdal videregående skole, sier daglig leder Thomas Horne i Global Dignity Norge. Da kommer H.K.H. Kronprins Haakon Magnus til Molde og leder deltakerne gjennom Global Dignity Day, et to- timers skoleopplegg hvor hensikten er å bevisstgjøre dem på hva verdighet er – og hvordan verdighet angår oss alle i hverdagen.

Kronprinsens besøk blir en viktig del av oppkjøringen til den verdensomspennende begivenheten i oktober, der 30 000 elever bare i Norge gjennomfører Global Dignity Day.

I Møre og Romsdal deltar tre skoler i tillegg til Romsdal videregående: Borgund, Sykkylven og Tingvoll. Borgund og Tingvoll gjennomfører arrangementet 14. oktober, mens Sykkylven har valgt 15. oktober som er den internasjonale datoen for Global Dignity Day.

Kronprinsen har en sentral rolle i gjennomføringen i Norge sammen med Global Dignity Norge, videregående skoler og en rekke frivillige og ideelle organisasjoner. For tredje år på rad vil arbeidet med gjennomføring av Global Dignity Day i Møre og Romsdal ledes av Røde Kors.

- Røde Kors er en naturlig samarbeidspartner i kronprinsens Dignity Day- prosjekt, mener daglig leder i Møre og Romsdal Røde Kors, Tore Nedregård.

- Verdighet er jo noe som står sentralt også i Røde Kors- aktiviteter. Røde Kors- frivillige er med på å skape verdighet for tusenvis av mennesker over hele landet . Mennesker som har en vanskelig hverdag, fortsetter han.