Begge mennene i bilen ble fraktet til sjukehus etter ulykka 15. april 2016. Sjåføren pådro seg ryggskader og ble sendt til St. Olavs med luftambulanse.

Lang rekke forhold

Nå er de i Nordmøre tingrett dømt for en rekke forhold:

  • Sjåføren, en kristiansunder i slutten av 40-åra, er dømt til fengsel i ett år for bruk og besittelse av narkotika, for ruskjøring, kjøring uten førerkort og for å ha vært uforsiktig da han kjørte av vegen. Han er også fradømt retten til å ta førerkort de neste to åra

  • Passasjeren, en mann i begynnelsen av 30-åra fra Molde, er idømt 348 timer samfunnsstraff for bruk og besittelse av narkotika og for ulovlig å ha oppbevart sprengstoff. Han må betale 3.000 i saksomkostninger

Narkokjøp i Ålesund

Det var fredag 15. april i 2016 at de to mennene kjørte fra Sunndalsøra til Ålesund for å kjøpe ca. 100 gram amfetamin. Stoffet var ment for eget bruk.

Før de kjørte fra Ålesund tilbake til Sunndalsøra, inntok de amfetamin.

Da politiet ankom, fattet de med en gang mistanke om ruskjøring. Fører og passasjer ble pågrepet. Bilen ble ransaket, og der fant de en ryggsekk med nesten 96 gram amfetamin. Og i jakka til passasjeren ble det funnet både amfetamin og seks gram hasj.

Ransaket huset

Politiet gjennomførte samme dag en ransaking av huset til den tiltalte Molde-mannen. I en safe fant politiet dynamitt, svartkrutt og fenghette – alt oppbevart ulovlig.

Retten idømte Molde-mannen samfunnsstraff. «Tiltalte synes å ha tatt et alvorlig grep i forhold til sitt rusproblem, og fremstår svært motivert for å få orden på livet. Han er fremdeles i en sårbar situasjon og soning av en lengre fengselsstraff vil trolig vanskeliggjøre hans videre rehabilitering i betydelig grad», heter det i dommen.