- Jeg er her mest for å vise frem at jeg eksisterer, smiler  Endre Bu.

Han er den første "bodselgeren"  vi møter ved inngangen til samfunnssalen i Isfjorden.  Han er blitt pensjonist og bruker mye av tiden sin til å male.

- Om jeg kan kalle meg kunstner, vet jeg ikke. Jeg bare maler jeg, sier han og viser frem sin store produksjon. Han har også malt mange motiv rett på gammel takstein.

- De kan brukes som dørskilt , eller der du vil ha det - ute.

Han har også fått tid til å lage kreative fuglebur som han selger ut.

- Jeg har aldri vært så travel, som siden jeg ble pensjonist, ler han, som ikke forventer det store salget.

- Det er iikke så "In" med maleri lenger, men enkelte eldre folk kjøper, smiler han.

Salen begynner å fylles opp og det er mye lokalt å velge mellom; Bambis som selger ullklær for barn - og voksne - og Friluftsbarn.no som har klær og turutstyr for barn opp til 14 år. Begge nettbutikker. Også Remmem har tatt turen til  Isfjorden, med sine gourmetprodukter.

- Vi selger kaldslynga honning som har alle de sunne vitaminene intakt. Varmebehandles honningen, forsvinner de gode stoffene ved 43 grader nemlig, forteller John Dale som selger "Isfjordshonning" sammen med kona Olaug Randi.

Honningproduksjonen har de holdt på med i fire, fem år og det blir mye farting rundt i distriktet.

- Vi har kasser plassert både i Isfjorden, Romsdalen og litt på Misund. Det er mye jobb. Det er jo dyr som må stelles. Men vi har kommet oss på pluss sida når det gjelder inntekter i år, smiler han.

Også Otto Beyer og Albert Sandnes fra Rosvang Gaard fant ut at de ville bli med på markedet i år- for første gang.

- Vi ble invitert av Lillian og siden vi har så mye saueskinn på hotellet, valgte vi å selge det, forteller Albert som også har tatt med seg håndtverksprodukter laget av hans mor og far.

- Vi rydder huset og da passet det greit,  forteller han.

Handelen ser ut til å gå unna, både her og der, og mange bruker nok anledningen til å finne seg en kortreist julepresang. Det var også flere matprodusenter utenifra; som Drågen Smokehouse og Lesja Tradisjonsmat.