Høyres Vetle Wang Soleim var mandag i Rauma. Samme dag leverte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) svar på et skriftlig spørsmål Soleim stilte om finansieringen av HV11 på Setnesmoen.

Og spørsmålet stilte han i irritasjon over at Aps Anniken Huitfeldt ikke fulgte opp det hun mente var et for dårlig svar fra forsvarsministeren. For hadde hun brydd seg, ville hun gjort som hun sa i desember i spørretimen; fulgt opp med et nytt spørsmål til statsråden, mener Soleim.

- Når hun ikke gjør det, viser det bare at det ikke er et ektefølt engasjement for HV11, men bare et politisk spill fra Stortingets talerstol, sier Soleim.

- Og så mener hun at svaret hun får ikke er godt nok og sier hun vil følge det opp. Men etter at en måned er gått, så gjør hun ikke det. Det var unødvendig og et politisk spill hvis man ikke følger det opp slik hun sier. Da blir det ikke et ektefølt engasjement fra Huitfeldt og Ap.

Han mener det var viktig å stille spørsmålet når Huitfedt har sådd tvil i ei sak det har vært tverrpolitisk enighet om å jobbe for.

- Men som vi ser bekrefter forsvarsministeren at at HV11 er finansiert for flerårig drift framover, sier Soleim.

Mandag fikk han på Setnesmoen høre HV11-ledelsens planer for den store Nato-øvelsen til høsten.

- Det blir en god test og mulighet for HV11 til å vise seg fram som vertskap, sier Soleim.