Kafeen har siden januar 2015 vært drevet av Espen Kirknes. Nå overtas drifta av Woldstad.

Vi møter henne lørdag formiddag utenfor kafélokalet i Isfjorden. Ikke helt tilfeldig har hun på seg en flott, rødblomstret kjole .

Tar med historien

– I kafeen skal vi drive litt diskret kjolesalg, røper hun. For hun vil ta med noe av historien inn i kafeen.

– Her i bygget var det en gang Centrum Manufaktur. Det var Jakob som drev det, og det var alltid veldig koselig å komme til Jakob. Det var klær, duker, sengetøy – alt – fra golv til tak. Det var en koselig, gammeldags butikk, sier Woldstad.

I tidligere tider kom man inn i butikken til Jakob og sa; «Skal ikke du ha salg, Jakob?» Og svaret fra Jakob var det samme hver gang: «Nei her er det salg hele tida».

Fra før driver hun Woldstad Gard på Tokle i Isfjorden.

– Vi selger kjoler og klær på garden – vi vil ta med oss noe av det konseptet inn her. Det skal ikke bli så mye kjoler, for vi er redde for å skremme bort mannfolka, ler hun.

– Blir det litt Woldstad Gård her også?

– Det blir litt, men vi heter ikke det samme. Og det blir et enklere konsept, som vi ikke har helt ferdigtenkt. Men vi skal ha heimbakte kaker og brødbakst, og ellers en enkel, men god meny.

– Hvorfor starte med kafé i Isfjorden?

– Det kan være fint å kombinere Woldstad Gård med kafédrift, jeg tror vi kan overlappe en del. Håper er at vi kan få en arbeidsplass til i bygda. Vi synes det er kjempedumt hvis det ikke skal være kafé i Isfjorden, og det var trist da vi hørte at Espen skulle legge ned. Vi har møtt en del folk som sier at de vil savne at det ikke skal være en kafé i bygda, sier hun.

– Hvorfor ikke prøve? Nå blir det er et prøveprosjekt i sommer – så får vi se hvordan det går, om det er drivende. Hvis det ikke er bærende slik at vi kan lønne en person de timene vi har åpent, da er det ikke liv laga. Det må gå rundt. Så vi må se an behovet og hvordan folk tar dette imot.

Hun sier at de primært skal bruke ansatte fra egen stab.

– Og så er det en del av våre håpefulle som har veldig lyst til å komme heim i sommer og jobbe på kafé, sier hun.

Planen er å åpne kafédørene cirka 19. juni.

Centrum Café & Manufaktur skal holde til på gateplan der Centrum Manufaktur holdt til. Foto: Per-Kristian Bratteng