- Det er ikke helt avgjort ennå om jeg får førsteplassen, men det er en stor tillit å få. Og jeg er veldig klar for å gjøre en jobb for fylket vårt på Stortinget, sier Yvonne Wold til Åndalsnes Avis.

Nominasjonskomiteen er såpass uenig, et det trolig blir kampvotering om hvem som skal være helt på topp. For det var dissens i nominasjonskomiteen:

- Det kommer i alle fall forslag på Line Karlsvik fra Kristiansund på førsteplass, sier nominasjonskomiteens leder Wiggo Jordahl fra Kristiansund.

Her er listetoppen

Listeforslaget, som nominasjonsmøtet skal behandle 22. oktober, er:

1. Yvonne Wold, Rauma

2. Anders Lindbeck, Ålesund

3. Line Karlsvik, Kristiansund

4. Kim Thoresen Westre, Molde

Wiggo Jordahl sier at det har vært diskusjon om de fire første plassene, noe han ser på som et luksusproblem:

- Alle de fire øverste er aktuelle til førsteplassen, og vi er veldig glade for at det er flere som vil bekle førsteplassen. Det har ikke alltid vært så enkelt å få noen til å stille på de første plassene. Her er viljen til å stå på stortingsvalglista stor – det er i hvert fall sikkert, sier Jordahl.

Han sier at de har vært opptatt geografi, kjønn og alder i fordelinga.

Veteranene sa nei

Ifølge Jordahl er veteranene Bjørn Jacobsen og Ingrid Opedal begge forespurt om å stille, men har begge takket nei.

- Hvorfor havnet Yvonne Wold på førsteplass?

- Hun stilte til valg på førsteplass på fylkestinget, hun har lang fartstid, er i fylkestinget og to perioder bak seg i kommunestyret i Rauma. Hun er etter hvert blitt ganske kjent i fylket, er veldig godt likt og har god politisk standing i partiet vårt. Det er et naturlig valg – selv om vi vet at det kan bli en kampvotering på nominasjonsmøtet.

- Ble det 3-2 eller 4-1 i nominasjonskomiteen for Yvonne Wold?

- Vi har ikke protokollert det, så da vil jeg ikke si det heller, svarer Jordahl

- Frykter du et vondt nominasjonsmøte?

- Nei, det gjør jeg ikke. Det er et godt lag, og jeg tror at dem som møter opp er fortrolig med hvem som til slutt skal være lansert som toppkandidat. Det er et A-lag vi stiller, og de aller fleste har sagt at Yvonne Wold må stå på førsteplass, sier Jordahl.

Jordahl opplyser at det er første gang SV har hatt nominasjonsmøte før nyttår. Det håper han skal slå positivt ut:

- Jeg har trua, fordi nå skjer det så mye i det politiske landskapet. Vi er beredt til å starte valgkampen før årsskiftet.

Møre og Romsdal SV har ikke hatt representanter på Stortinget siden Bjørn Jacobsens to perioder fra 2001-2009.

Frykter ikke kampvotering

Wold sier hun ikke frykter en kampvotering.

- Nei, jeg frykter det ikke. Jeg tenker at det er et sunnhetstegn at det finnes andre kandidater som også har lyst og er dyktige, og alle de andre er gode kandidater.

- Vil du kjempe for førsteplassen?

- Ja, det er jeg klar for.

Hun mener de har så gode demokratiske prosesser og kultur i partiet, at når valget er tatt, så støtter alle den demokratiske valgte.

- Det vil også jeg gjøre, sier hun.