Formannskapet begynte tirsdag møtet i Måndalen, der de først besøkte Wenaas Workwear. Så gikk turen videre til barnehagen, omsorgssenteret og skolen.

- Vi besøkte Wenaas Workwear fordi de har lagt om og hatt en veldig spennende utvikling de siste årene. Det er viktig at politikerne har kjennskap til hva som foregår i næringslivet i kommunen, sier ordfører Lars Olav Hustad etter besøket.

På sakslisten tirsdag hadde de saker om både skolestruktur på Sørsida og bruk av Voll omsorgssenter etter at Helsehuset er ferdig.

- Det er viktig å se det vi skal vedta. Kanskje burde hele kommunestyret vært med, sier han, og legger til at de i framtida vil fortsette med besøk på akuelle steder.

Ønsker fra en stor bedrift

Daglig leder i Wenaas Workwear AS, Katrine Wold Deunk, fortalte formannskapet om bedriften og hvordan de har tatt selskapet tilbake til Måndalen og snudd en negativ økonomi i løpet av de siste årene.

Hun fortalte også om hva de ønsker av kommunen.

- Vi ønsker å se både kommunen og flere fra næringslivet i klær fra Wenaas, innledet Wold Deunk med glimt i øyet, før hun satte fingeren på andre ting som er viktig for dem.

- For å rekruttere nøkkelpersoner må vi kunne tilby en god skole og barnehage med sikker framtid. I tillegg er det veldig vikig for oss å ha stabil strøm- og internettforsyning og god infrastruktur, sa hun, og la til at hun mener Romsdalsaksen må være et åpenbart valg for folk i Rauma.

- Videre mener vi at det er viktig og riktig å satse på både et sterkt sentrum og levende bygder. Det er merkelig at vi ikke klarer å samarbeide bedre, sier hun.

Til slutt tok hun til orde for at hun ønsket at næringslivet skal ha et bedre samarbeid med Nav og helsevesenet.

- Da jeg jobbet i Oslo hadde vi mye av dette, men her får man knappest svar på en henvendelse. Jeg vil gjerne tilrettelegge for å holde folk i arbeid, men det virker som det er null interesse for det. Her har vi mye å gå på, mener hun.

Utdaterte barnehagelokaler

Etter besøket hos Wenaas Workwear gikk turen videre til Måndalen barnehage. Både skolen og barnehagen i Måndalen trenger en oppgradering, og politikerne fikk selv se behovet.

- Barnehagen vi har nå er gammel og ikke spesielt egnet, fortalte styrer Kjetil Sæther til politikerne.

Det er flere mulige alternativer til lokalisering. En mulighet er å ha skole og barnehage der det er i dag, en annen er å samle alt ved skolen og en tredje er å samle alt ved stadion.

- Vi ser helt klart utfordringene her, konkluderte politikerne etter besøket.

Vedtok forprosjekt om Voll

Politikerne fikk så omvisning på Voll omsorgssenter av sjukepleier og avdelingsleder Aud Turid Korneliussen.

Senere i kommunestyret vedtok politikerne og starte et forprosjekt for etablering av bofellesskap/bokollektiv på Voll med anslagsvis 16 plasser når helsehuset er ferdig.

Kikket på skolen

Siste post på programmet var en omvisning på Måndalen skole, der det nå skal planlegges en oppgradering.

Politikerne vedtok senere i møtet å rive den gamle lærerboligen for å lage parkeringsplass.

- Behovene for oppgradering er absolutt til stede, både på skolen og i barnehagen. Det visste vi jo, men det er greit å se det. Byggene er gamle og ikke særlig praktiske. De er rett og slett ikke godt nok tilrettelagt for brukerne, så dette er noe vi er nødt til å gjøre noe med, sier Lars Olav Hustad.