– Alle skal vite at jeg ikke er imot at Isfjorden IL skal sikres avtale med kommunen om leie av det nevnte arealet. Men da må formalitetene være på plass. Ting må skje i riktig rekkefølge, sier Arne Hoem til Åndalsnes Avis.

Han har nå sendt klage til fylkesmannen på vedtaket som ble gjort i kommunestyret i februar i år.

I korthet er dette en sak tilknyttet et kommunalt eid areal sør for skytebanen i Isfjorden. 17. april i fjor inngikk kommunen en avtale med Isfjorden & Åndalsnes skytterlag. Avtalen gjaldt salg av regulert areal til skyteformål for to kroner kvadratmeteren pluss omkostninger. I avtalen inngår det også en klausul om bruksavtale for en skogteig og bruk av en jordbruksveg. Skogteigen kan benyttes til sporadisk feltskyting. Årlig leie av areal og veg ble satt til 2.000 kroner.

Kompensasjon

Et annet element i avtalen var at kommunen skulle gi skytterlaget en kompensasjon på 75.000 kroner for opparbeidelsen av offentlig parkeringsplass ved skytebanen. Så kommer vi til essensen i det som gjør at Arne Hoem nå klager saka inn for fylkesmannen: Eksisterende kontrakt mellom Rauma kommune og skytterlaget fra 1.1.2003 skulle oppheves og erstattes med ny avtale når salg av regulert areal til skytebaneformål var gjennomført.

Og ifølge Arne Hoem er ikke avtalen i boks.

– Jeg har sjekket opp og skytterlaget har ikke hatt en eneste henvendelse i sakens anledning, sier Arne Hoem.

Ikke oppgjort

Slik Hoem ser det er ikke kommunens og skytterlagets mellomværende gjort opp. Derfor fremmet han utsettelse av saken i både formannskap og kommunestyre.

– Jeg ville ha formalitetene rundt avtalen mellom kommunen og skytterlaget i orden før det ble inngått avtale med Isfjorden IL, men ble ikke hørt, sier Hoem.

Nå sender han saka til fylkesmannen for behandling – vil ha klarhet i om kommunens høgeste politiske organ har fulgt gitte regler.

– Med bakgrunn i at vedtak som ble gjort i sak 029/12 (avtale mellom Rauma kommune og Isfjorden & Åndalsnes skytterlag) ikke er oppfylt, kan det ikke inngås flere avtaler på samme område, mener Arne Hoem.