– Tenk hvilke ringvirkninger dette kan gi. Det kan bli grunnlag for en butikk kanskje. Det blir bygging og store innkjøp og det blir entreprenørvirksomhet, sier Aleksander Remen Slemmen som er så godt som i mål med planer for et hyttefelt på Herje som vil telle nærmere 90 hytter.

Grunneier Aleksander Remen Slemmen forteller at han har jobbet med dette prosjektet i nærmere tre år og at det nå bare er det politiske punktum i Rauma som gjenstår. Fylkesmannen har sagt ja og signalene fra kommunen har vært positive.

– Vi har justert planene flere ganger etter høringsrunder og den siste høringen går nå, sier Aleksander og håper han kan starte salget av tomter om kort tid.

For det er salg det skal dreie seg om. Som utbygger skal han sørge for veg, vann, strøm og kloakk og så blir tomtene tilbudt interesserte kjøpere.

– Hvilke målgrupper tenker du deg først og fremst?

– Folk fra Gudbrandsdalen og innlandet. Det er tilgang til sjøen dette først og fremst dreier seg om. Men her er det også kort til fjells og vi lokker med fantastisk utsikt og kveldssol til halv 12 på sommeren, forteller en entusiastisk grunneier.

– Og de mest attraktive tomtene ligger øverst?

– De gjør kanskje det, men her må vi gjennomføre en trinnvis utbygging som kan forsvares i forhold til salget. Vi kan ikke begynne øverste, for å si det på den måten, sier Aleksander og forteller at det i dag allerede er 13 ferdige hytter i nedre del av feltet.– Båthavn også?

– Ikke i første omgang, men det kan komme etter hvert. Jeg gleder meg til å få den endelige godkjennelsen på plass og til å starte salget, sier Aleksander Remen Slemmen.