– Jeg synes dette engasjementet passet veldig bra akkurat nå, forteller den erfarne og meritterte mesterkokken.

Mandag var Bjørn Cameron Alexander i full sving med å skjære kjøtt inne på Mittet mat. Og ved hans side står sjefen sjøl, Roar Nordberg.

– Driver du med opplæring, eller greier du ikke slutte, Nordberg?

– Hehe, det er kanskje litt av begge deler. Nei da, Bjørn er flink. Han trenger ikke opplæring, men jeg sa at jeg kunne hjelpe til litt i starten, så da gjør jeg det. I neste uke reiser jeg bort. Det har jeg ikke gjort på lenge, ikke midt i jakta, sier Nordberg som eier lokalene og bedriften Mittet Mat.

Både han og Alexander er tydelige på at det her ikke er snakk om å ta over Mittet mat. Nordberg driver fortsatt cateringdelen av bedriften, i tillegg til pølsemakeri. Men siden 67-åringen ønsker å trappe ned er han glad for å ha fått noen til å fortsette drifta av kjøttskjæringen.

Glade jegere

Og det blir ifølge Alexander tatt godt imot.

– Jeg tror det er noen jegere som er litt letta, ja. Du kan tenke deg, hvis du skal grise med dette på kjøkkenbenken heime. Og de færreste har stort kjølerom heime, sier Alexander.

Han sier jobben til tider er tung, og at det derfor er fint at Nordberg kommer innom av og til.

– Det er store dyr som kommer inn, da kan det av og til være greit å være to. Jeg trenger ikke gå på helsestudio jeg nå, spøker han og legger til at sjøl om han har kompetansen for jobben, setter han pris på at Nordberg lærer bort noen teknikker som kan lette arbeidet.

Drev Kavlimoen gård

Alexander flyttet fra Oslo til Eresfjord sammen med kona, som også er kokk, for ni år siden. I fem år drev de to kritikerroste Kavlimoen gård.

– Vi ble dessverre ikke enig med eierne om ny kontrakt. Men det er ok dette også. Det er fint med forandring, og som familiefar er det fint å kunne ha en dagjobb. Nå er det ikke noe som er avklart videre, men jeg blir i alle fall her i høst, sier han.

– Dette med lokalmat er i vinden. Kjøttet her går tilbake til jegeren, men det er trolig også potensial for å selge det videre til for eksempel restauranter på Østlandet, sier han videre.

Bjørn Cameron Alexander skjærer for Roar Nordberg som trapper ned. Foto: Ellinor Rørvik Lothe