Deltakerne møtes ved huset Ville Verma ved nærbutikken på Verma, der de blir tildelt nødvendig utstyr som hjelm og sikkerhetsseler, før sikkerheten gjennomgås nøye.

71 grader Nord

Tirsdag ettermiddag deltok fem nordmøringer, en fra Lesja og tre fra Helgeland. Alle ble gaidet ned til juvet. der den første ziplina på 30 meter ble passert over juvet.

Deretter fortsatte ferden på en sti til neste ziplina som er dobbelt så lang, før juvet på nytt ble krysset.

Den neste utfordringen er en kopi av finalenettet fra TV-serien «71 grader Nord», der Tore Klokk var med som sikkerhetsleder. Nettet går over juvet i 50 meters høgde, der det på midten er montert taustiger og planker til å balansere på.

Tøft over juvet

Etter en kort bålpause ble det klart for den siste ziplina som er hele 200 meter lang. Den guida turen med Tore Klokk varte i om lag tre timer, og ble en rå opplevelse for de fleste.

Familien på fem fra Aure på Nordmøre, fortalte etter opplevelsene at dette var utrolig artig. Ingen grudde seg på forhånd, da de ikke helt visste hva de gikk til. Men de erkjente alle at det å krysse juvet ved å balansere på nettet, var det tøffeste.

– Vi er rett og slett ute etter spenning, der også ungdommen kan være med, sier Åshild og Unni Torset, som sikter til guttene Theo Haugen (11) og 13-åringene Oskar og Oddmund Wiklund Tevik. Tidligere på dagen var de på Romsdalstrappa.

Overvant høydeskrekken

Søskena Karina (24) og Jarl-Gunnar Olsen (17) fra Helgeland ble tatt med av onkel Ola Magnus Båtstad fra Lesja. Begge var stolt av at de trosset høgdeskrekken og gjennomførte utfordringene i høgden. Kun en i følget valgte å trekke seg i siste sekund.