Det er mørkt i november. Kanskje er det surt og kjølig også. Om utesesongen ikke er over, så er det i alle fall på hell. Vi er inne i innomhussesongen.

Rauma Kulturhus kan friste høstfolket med konsert- og teateropplevelser. Verdensstjerner til og med, om vi våger å trekke det litt langt. Danske Hanne Boel har i alle fall vært i nærheten av å være verdensstjerne og Vamp er stor utover Norges grenser.

Allerede nå til helga er det innflytterfest. Dette er et åpnet arrangement for alle og er i regi av Nordveggen.

Onsdag 9. november er det moteshow, før Hanne Boel har konsert lørdag den 12.

Lørdagen etter, og nesten like stort, er det konsert med Åndalsnes storband og ingen ringere en Knut Marius Djupvik. Tomrefjordingen som har blitt ei nasjonal stjerne og kanskje er aller mest kjent gjennom bandet Red Hot.

Temperaturen har nesten ikke gått ned i storsalen i kulturhuset før det på nytt blir stor konsertstemning med Vamp. Bandet har vært i Rauma flere ganger før og har tidligere spilt i kulturhuset. Det har de også gjort i friluft, under Fjellfestivalen på Bøstølen.

Nytt av året er forestillingen «Jul i Svingen» som settes om av Rauma kulturskole. Forestillingen er basert på NRKs serie med samme navn. Med denne forestillingen får elevene prøvd seg på en helhetlig produksjon, sier kulturskolen på kulturhusets heimeside.

Fortsatt er det bare november i kulturhuset og november avsluttes med julemarked søndag den 27.

Julemåneden starter med Riksteaterets «Min Kamp» som er basert på Karl Ove Knausgårds romanserie.

Torsdag den 15. desember er det lokal filmpremiere med vår lokale utgave av Olsenbanden. Da får vi endelig anledning til å se oppfølgeren som har fått tittelen «Olsenbanden og Militærkuppet». I hovedrollen som Egon har vi nok en gang Tommy Lindberget.

Snart er det jul og kulturhuset får hjelp av ingen ringere en Gunnhild Sundli og Aasmund Nordstoga til å sette den rette stemning ei uke før jul. Fredag den 16. desember stiller de med forestillingen «Sæle jolekveld».

Noe å glede seg til?

Det burde kunne ligge til rette for en fin opplevelse for de fleste.