Det spekuleres i at det var nærmere 2 000 frammøte når Di Derre åpnet RaumaRock på Nesaksla på torsdag. Trommeslager Espen Stenhammer, som for anledningen ble tvunget til å spille på et vaskebrett, var strålende fornøyd med konserten på Nesaksla.

– Dette var helt magisk og kommer til å bli et solid minne. Det må ha vært godt over 2 000 stykker her og jeg vil tørre å påstå at dette var et høgdepunkt for oss. Det er spektakulært med så mange som tar turen hit for å oppleve Møre og Romsdal på sitt fineste.

Foran konserten som skal foregå i sentrum av Åndalsnes, mangler de fortsatt utstyret som ble borte under turen fra Oslo til Molde.

– Vi mangler fortsatt tre koli, men det gikk fint her på Aksla. Det gir jo det hele en ekstra sjarm. Det er sånn vi sitter når vi sitter heime hos Jo og øver. Det er litt lavterskel og så enkelt som mulig, men jeg synes det ga konserten her en ekstra edge, sier Stenhammer.

Han kan fortelle at de ikke tørr å håpe på at utstyret kommer til sin rett før konserten, og at konserten går som planlagt uansett hvilke utstyr de skulle komme til å bruke.

Sjokkerende bra

Festivalsjef Dag Inge Landbakk var strålende fornøyd med åpningskonserten.

- Dette var sjokkerende bra. Det er flott vær og veldig mye folk som koser seg. Jeg tørr ikke tippe hvor mye folk det var her. men det var langt over det dobbelt fra det vi hadde i fjor.

Langbakk tror det er langt fra tilfeldig at det kom så mye folk i år.

- Det er mange som går Romsdalseggen og trappene opp til Aksla uansett, og mange har lagt turen spesielt til i dag. Jeg tror folk har skjønt at dette er noe ekstraordinært. Dette lover godt for resten av RaumaRock. Billettsalget har vært bra og det blir fint vær. Dette må bli suksess, avslutter en godt fornøyd Dag Inge Langbakk.

Espen Stenhammer synes opplevelsen på Aksla var helt magisk. Han spilte for anledningen på et vaskebrett. Foto: Torvald Hjelden Sætrang