et samfunn i utvikling er som regel et samfunn i framgang. Meningene er flere når endringer skal gjennomføres. Debatten kan til tider være temperamentsfull. Det viktigste er at når det «koker som mest» så må argumentasjonen holdes på et saklig og utviklende nivå.

FRAMTIDIG ORGANISERING av reiselivsnæringa er ei varm potet i kommunen om dagen. Strategien og organiseringa skal endres, samfunnsplana omhandler dette. Blant annet er målet at reiselivet skal øke verdiskapinga og sysselsettinga. Ordfører og reiselivssjef synes å være uenige i oppfattelsen av hva som er fakta i saken, ikke minst basert på undersøkelser. Det er ikke første gang at noen, meg inkludert, har fått kritikk for tolkning av fakta.

DET ER FLOTT at aktørene debatterer og diskuterer. Men det kan være ei grense for alt, ei grense som kan sette begrensninger i hvordan sluttresultatet etter hvert blir i den kontinuerlige prosessen. Som for eksempel i den pågående saken rundt hvordan man skal velge å utvikle reiselivet videre i kommunen. Jeg tror ei delvis endring kan være på sin plass, ikke minst for å styrke posisjonen i turistkommunen. Verdiskapinga og sysselsettingseffekten, som det henvises til, kan bli bedre. Også i denne næringa...

FORANDRING som gleder eller ergrer er prisen den som legger fram endringsforslaget må betale.Jeg har tidligere kritisert deler av metodene som er brukt i ulike sammenhenger for å få gjennomslag. Det står jeg for fortsatt. Men jeg skynder med å legge til at de utviklingstrekk som nå skjer fra politisk hold og av aktører i næringslivet og Nordveggen AS er spennende og gledelig.Det er altfor mange eksempler på at utvikling stanser opp fordi blant annet vegring er hovedholdninga mot forandring. Jeg husker fortsatt debatten som raste rundt bygginga av Aker stadion og Seilet i Molde; i ettertid har de mest ihuga kritikerne stilnet helt. Heldigvis.

I DEN NORSKE KIRKE tas det nå grep for å gjøre gudstjenestene mer mangfoldige og varierte - og interessante for menigheten. Re; connect, den tradisjonelle høgmessen, barnegudstjeneste og en forlengelse av Tid for Tro er de fire alternativene som nå tilbys besøkende. Flere av arrangementene skal også finne sted andre plasser enn i kirkene. Det er flott at kirka tar grep.Jeg velger å tro hendelsen med at presten var så lei av barnegråt at han ba de små forlate kirka i Trøndelag var et enkeltstående tilfelle.Det at kirka nå velger å legge om strategien bør kunne fenge og øke oppslutningen også fordi innholdet blir mer fengende og interessant.

PÅ ÅNDALSNES bygges det leiligheter som aldri før: Kvartal 1, Risen, Frydenlund og etter hvert også i etasjene over her jeg sitter. Det er på langt nær alle som er solgt eller ferdige. Men tilbyderne ser tydeligvis et marked for leiligheter i ulike størrelser og prisklasser. Det kan være at man ser behovet hos en del eldre som etter hvert vil selge den store eneboligen og heller bo mer lettvint.Jeg er usikker på hvilket faktagrunnlag dette er basert på, men samtidig utelukker jeg heller ikke at det om ikke lenge kan bli flere ledige eneboliger enn leiligheter på Åndalsnes. Dette er uansett ei forandring som fryder fordi det gir oss som bor her større valgfrihet når det gjelder valg av boenhet.

God helg!

Lars Smisethjell redaktør