Eide & Frilund har fått driftskontrakt med Statens vegvesen til en verdi av nærmere 37 millioner kroner. Kontrakten gjelder fra høsten og er en del av Vegvesenets satsing for å få med mindre lokale entreprenører på driftssiden

– Vi er veldig glade for å få med oss Eide & Frilund AS. Vi har delt opp en større kontrakt i Indre Romsdal med tanke på å gjøre den mer håndterlig for mindre virksomheter og dermed øke konkurransen. Eide & Frilund er et godt eksempel på en mindre lokal aktør som vi tidligere ikke ville ha greid å knytte til oss, sier kontraktansvarlig Per Brandli i Statens vegvesen.

Driftskontrakten det her er snakk om gjelder Åfarnes og omfatter brøyting, salting og annen vinterdrift samt feiing og drenering og annet arbeid som bidrar til å holde vegene framkommelige og velstelte året rundt. Kontrakten gjelder for fem år og begynner 1. september, sier Brandli.

– Dette er den største kontrakten firmaet noen gang har inngått og dette vil gi våre ansatte en tryggere arbeidsplass om vinteren. Vi har i perioder måttet permittere folk om vinteren og det håper vi nå å slippe, sier Roe Ingvar Eide som signerer avtalen med Statens vegvesen mandag 8. april. Eide legger også til at firmaet nå er i gang med å skaffe seg en del nytt utstyr og at det vil bli arbeidet intenst i perioden fram mot 1. september med å planlegge arbeidet som skal gjøres på en god måte.

– Vi kommer også til å ansette nye folk og vi vurderer på hvilke områder vi må inngå kontrakter med underentreprenører, sier Roe Ingvar Eide.

Stein Siem

stein. siem[AT]andalsnes-avis.no

Telefon: 91 510 585