FAU-leder Inger Helen Rødal forteller at foresatte ved Måndalen barnehage synes alternativet med å bygge ny barnehage ved dagens tomt er for lite undersøkt.

– Vi er enige i at å oppgradere dagens barnehage ikke er noe godt alternativ. Det må bygges ny barnehage, noe annet vil vi ikke godta. Men vi synes ikke det er det beste alternativet å bygge ved skolen. Vi tror det blir veldig trangt mellom omsorgssenteret og skolen. Det vil gå ut over utearealet til skolen, mener hun.

Foreldrene savner kostnadsoverslag:

– Vi må få lagt fram noen tall. Vi har ikke fått framlagt noen kostnadsoverslag verken på det ene eller andre forslaget. Jeg tror det fort kan balle på seg ved skolen, fordi det blant annet må bygges ny veg og trafikksikkerhetsutfordringer må løses. Jeg tror det kan bli minst like dyrt å bygge ved skolen, som å kjøpe tomt ved stadion, sier hun.

Det er satt av 60 millioner til oppgradering av skole og barnehage.

– Denne vegen har vært påklaget i 15 år. Vi synes det er feil at denne vegen skal bygges på barnehage- og skolebudsjettet, sier hun.

Hun sier at hun forstår at administrasjonen er opptatt av ressursbruk og stordriftsfordeler, men at de menneskelige faktorene når det kommer til sikkerhet og nærmiljø, samt ønsket fra foreldrene, ikke har blitt ivaretatt.

– Barnehagen i dag ligger veldig skjermet, både fra trafikk, støy og vær. Dessuten er det kort veg til idrettsanlegg og skog som barnehagen har brukt mye. Vi mener det er best å ha barnehagen her, sier hun.