Ifølge Bjørn Erik Fosseide, megler fra Eiendomsmegler 1, var det allerede før visning, stor interesse for eiendommen. De bistår Rauma kommune i salget av Veøy Omsorgssenter.

Han kan fortelle at det er en stor eiendom med flere teiger rundt om i distriktet- også ved Herjevatnet, og at man får mye for pengene; prisforlangende 2, 5 millioner kroner. Og en som ser potensialet i den store eiendommen, er Lars Kroken.

– Ja, her er det store muligheter, sier han og tar en runde rundt i bygget sammen med vaktmester Jonny Sørensen.

Det er ikke i tvil om at det er et gammelt bygg som det må gjøres mye med.

– Her er det snakk om påkostninger i 10 millioners klassen, ser jeg, sier Kroken, men mister ikke gløden av den grunn.

Han ser for seg stedet som et supplement til sitt allerede eksisterende turiststed i Gjerdsetbygda.

– Vi har jo lagt bak oss den beste sommeren noensinne, og vi er ofte fullbooket. Det kunne vært flott å ha et slikt sted å sende turistene videre til, sier han og mener at rommene har perfekt størrelse til det han ser for seg.

– Hvert rom må ha eget bad, og vi ser at turistene liker best å stelle seg selv. Derfor bør det også ha plass til en kjøkkenkrok i hvert rom, sier han.

Det at UDI har listet opp stedet som potensielt sted for asylsøkere, er ikke noe Lars Kroken ønsker å få med på et eventuelt kjøp.

– Det er overhodet ikke noe jeg ønsker. Jeg ser for meg eiendommen kun for turistbruk. Verken asylsøkerne eller åfarnesingene kommer heldig ut av en slik løsning. Til det er stedet for lite, mener han.

Stig Malones i Rauma kommune, kan bekrefte at salget vil gå sin gang, uansett.

– Vi har ikke noen avtale med UDI foreløpig; kun en telefonavtale. Foreløpig vet vi ikke om det blir aktuelt, så salget vil gå som normalt, sier han.

Lars Kroken og vaktmester Jonny Sørensen inspirerer ett av de vel 18 rommene på Veøy omsorgssenter. Foto: Evy Kavli