Geolog Lars Blikra sier at de kontinuerlig jobber med å finne måter å sikre en enda bedre overvåking på og at den skal bli så robust som mulig, men han legger også til at det ikke er hans oppgave å bestemme om trafikken skal gjenopprettes og de evakuerte skal få flytte tilbake til husene sine.

– Men politiet lytter vel til deg?

– Ja, men hvilken sikkerhetsmargin politiet vil legge seg på er ikke opp til meg.

– Er det et endret farebilde?

– Bevegelsene har gått ned til mellom en og en halv millimeter i døgnet.

– Går vi nå mot en stabil vintersituasjon?

– Det vet vi ikke. Men det kan hende at en frostsituasjon stabiliserer fjellet. Men glidelaget ligger djupt og det vil ta tid før frosten kommer dit, sier Blikra.

Arne Lillehagen sitter i Jernbaneforum Dovrebanen og Raumabanen på vegne av Rauma kommune. Nå er han bekymret over at togtrafikken på banen allerede har vært stengt i nesten en måned.

 - Jeg frykter for Raumabanens framtid om ikke trafikken gjenopprettes snart, sier han.

Lillehagen sier han reiste spørsmål om dette allerede i formannskapet den 11. november og frustrasjonen er først og fremst at ulike statsetater har delansvar uten å sette seg sammen for å finne løsninger.

– Det må en samordning til. Hva sier NVE og hva gjør Jernbaneverket? Hva med politiet og hva med geologene? Sommeren kommer fort og det må handles nå. Vi kan ikke bare sitte og vente, sier Lillehagen og er tydelig på at han er frustrert over situasjonen.