Nils Øverås er en av foredragsholderne under årets Raumakonferanse. Han forteller til Åndalsnes Avis at han kommer til Åndalsnes for å snakke om hva DNT kan bidra med i forhold til tindesenteret som snart skal bygges på Åndalsnes. Han mener DNT har mye å bidra med i forhold til å lage klatrehistorien komplett.

– Så vil jeg snakke om hvordan noen turmål har opplevd en helt eksplosiv økning i det siste. Nå er Prekestolen, Romsdalseggen og Besseggen i en klasse for seg. Og så er plassen som Norges tindehovedstad ledig!

– Men DNT er vel ikke for en kommersialisering av fjellet?

–Vi er for det enkle friluftslivet, men vi ser nå også på hvilken rolle vi kan ha i et større reiselivsprodukt, gjerne i kombinasjon med for eksempel gardsturisme, sier Øverås og legger til at han også kommer til å snakke litt om friluftslivet knyttet om mot Nasjonale turistveger.

– Det planlegges ei ny hytte i Venjesdalen. Har du kjennskap til den og i hvilken grad kan DNT bidra til å få den realisert?

– Jeg skal ha et møte med styrelederen i Molde og Romsdal turistforening når jeg kommer oppover og her er dette et tema. Vi bidrar gjerne med hjelp i forhold til søknader om midler etc., men det er alltid lokalforeningene våre som både realiserer og drifter slike hytter som vi her snakker om, sier Nils Øverås noen dager før han skal tilbringe vel et døgn på Åndalsnes i anledning Raumakonferansen.