Bakke presiserer at avtalen nå skal gjøres kjent blant medlemmene i Rauma, og at det gjenstår uravstemning i Utdanningsforbundet. Der skal medlemmene (lærerne) si ja eller nei til resultatet som er forhandlet fram.

I an pressemelding innrømmer KS at de ikke er fornøyd med avtalen, mens Utdanningsforbundet ser på avtalen som en seier.

- Slik jeg forstår det skal lærerne forhandle om arbeidstid og tilstedeværelse på skolene lokalt. Og i de tilfeller man ikke blir enig lokalt, så kan det ikke pålegges mer bunden tid på skolen enn dagens nivå, sier Bakke.

- Det er vel ingen reell fare for at lærerne stemmer nei i uravstemning denne gangen?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Jeg skal først finlese avtalen, og i kveld skal vi ha et styremøte. Så skal avtalen gjøres kjent for lærerne. Om vi gjør dette via et medlemsmøte eller ikke gjenstår å se. Men uravstemninga må få noen dager på seg, sier Bakke.

Møre og Romsdal fylkeskommune slår i sin pressemelding fast at det uansett blir skole for alle fra og med tirsdag morgen, 2. september.

I det usannsynlige tilfellet at lærerne stemmer nei igjen, blir streiken gjenopptatt mot slutten av uka.

I en mail til Åndalsnes Avis informerer Bakke om at den planlagte markeringa i anledning streiken ved Åndalsnes ungdomsskole, i morgen, tirsdag 2. september, er avblåst.