I helga er det duket for det 8. utgaven av Dynafit Romsdal Rando. Denne gangen har rennet fått låne Woldstadsetra.

– Værmeldingen endrer seg hele tiden, men nå ser det ut til å bli strålende sol, sier Jorid Bjerkeset begeistret.

Bjerkeset har tidligere sittet i arrangementskomiteen, men markedsfører nå rennet fra sidelinjen. Hun kan fortelle at løypa er lagt nærme Woldstadsetra slik at publikum vil få deltakerne tett på kvikk-lunsjen.

– Løypene går jo langt inn på fjellet, men de er lagt i sløyfer slik at folk kan se deltakerne undervegs i konkurransen. Vi har tidligere holdt til i speiderhytta her, men i år har vi fått låne Woldstadsetra der vi vil ha samlingspunktet, sier hun.

Derfra vil publikum kunne følge rennet, og en speaker vil hele tiden oppdatere hvordan deltakerne ligger an i løypa.

God påmelding

– Påmeldingen er god. I fjor deltok 60 stykker. Allerede nå har vi 50 påmeldte. Vi håper selvsagt på flere, og siste frist for påmelding er fredag kveld, opplyser hun.

Rennet er en del av norgescupen og mange kjente navn er å se på startlisten. Rennleder Håkon Klerud Johannessen, kan informere om at familien Forsberg Jornet er påmeldt.

– Killian og Emelie er storfavoritter til å vinne sine klasser. De får nok hard kamp av Trym Dalset Lødøen fra det norske randoneelandslaget, og Johanna Åström, tror han.

Juniorklassen blir nok den med hardest kamp, ifølge rennlederen.

– Her kommer flere av deltakerne rett fra EM og juniorverdenscup i Alpene. Der står duellen mellom klubbens egne utøvere Emil Aslaksen Røed og Mads Gjethammer i herreklassen og Ingfrid Klokset og Malin Indergård i dameklassen.

Håper på turdeltakere

Arrangørene ønsker seg også flere turdeltakere, og har i tillegg en løype for dem som er helt ned i 10- årsalder – da i følge med sine foreldre.

Den lengste løypa går via Storhesten, Romsdalseggen, med «via-ferrata» til Mjølvafjellet, Storhesten, og til slutt en tur oppover mot Hurrungen.

Ifølge rennleder er det en viss rasfare i området og med økt temperatur mot helgen, tror de det kan bli vanskelig å få til den bratteste nedkjøringa direkte fra Blånebba. Den endelig avgjørelse der vil bli tatt fredag.

– Vi har sertifiserte skredeksperter som er til stede både dager før rennet og underveis på renndagen. Disse har renn-komiteen tett dialog med helt frem til starttidspunkt. Sikkerheten er ivaretatt, presiserer Bjerkeset som gleder seg veldig til arrangementet lørdag.

– Jeg skal være løypevakt og ser frem til å grave meg ned i en solgrop der jeg kan heie på deltakerne med det norske flagg og kubjelle. Dette blir heftig, sier hun og håper at mange tilskuere ønsker det samme.

Skifest: I flere år har arrangementet gått i fjellene i Isfjorden. I år blir skifesten i Vengedalen, i bakgrunnen på dette bildet. Foto: Haakon Lundkvist