Klokken 17:23 meldte politiet at en person er bekreftet omkommet, to er alvorlige skadd og at det er rundt 40 personer involvert i ulykken. VG har reporter på stedet som melder om at en ukrainsk turbuss som har kjørt av veien. Bussen skal ha vært på vei fraTrollstigen mot Valldal og det skal være flere familier ombord.

- Bussen ligger på taket seks meter ned fra veien. Det er mange skadde og de mest skadde er tatt opp i ambulanser og får behandling, opplyser VGs reporter på stedet.

To luftambulanser, to brannbiler og to vanlige ambulanser er på stedet. Flere nødetater er også på vei.

– Vi jobber på stedet og har flere ressurser på vei. Både brannvesenet fra Åndalsnes og tungredningsberedskap fra Ålesund er på vei, opplyser Tor Ivar Sjåstad, operatør ved 110-sentralen til VG.

Tre pasienter er fraktet med luftambulanse til Ålesund sykehus, og tre er fraktet til Molde sykehus. I tillegg vil Sea King Helikopteret fra Florø frakte inn seks lettere skadede til Ålesund sykehus, opplyser AMK Møre og Romsdal i 18-tiden i en pressemelding.

Avslutter arbeidet

Jan Arild Austnes ved Sunnmøre politidistrikt forteller til Åndalsnes Avis at 41 personer var i bussen da ulykken intraff. En er bekreftet omkommet og 14 personer er skadet og sendt til sykehus, hovedsakelig med luftambulanse. De øvringe passasjerene i bussen er fraktet til en skole i Valldal hvor det blir satt opp et kriseteam med fagfolk.

Det er usikkert hvilken nasjonalitet passasjerene har.

- Det har blitt sagt her at de er fra Ukraina, men dette har jeg ikke fått klarhet i ennå og kan derfor ikke bekrefte det, sier Austnes.

Politiet avsluttet sitt arbeid i Valldal like etter klokken 19.00 lørdag kveld og Fylkesvei 63 er nå åpen opp mot Trollstigen.

Det var mange utrykningbiler ved ulykkesstedet i Valldal. Foto: Stein Siem