Per-Kristan Bratteng er ansatt som ny redaktør i Åndalsnes Avis.

Etter at Lars Smisethjell meldte at han slutter som redaktør tidligere i vår, har det vært knyttet stor spenning til hvem som overtar sjefsstolen i redaksjonen. Nå er det klart at det er nyhetsredaktøren fra Romsdal Budstikke som blir ny redaktør.

- Dette er en utrolig spennende utfordring å få, og jeg gleder meg veldig. Jeg er på veg inn i en svært veldrevet avis, som har et godt feste i Rauma og som er et foretrukket annonsemedium. Det er et godt utgangspunkt for å gjøre en god jobb, og for å utvikle avisa videre, sier Bratteng.

Han kjenner godt til avisen og har ofte vært innom redaksjonen de siste åra.

- Jeg har jobbet med alle de ansatte i avisa i større eller mindre grad, og vet at det både er flinke og hyggelige folk som jobber her, sier han.

I løpet av årene i Romsdals Budstikke har han naturligvis også blitt godt kjent med Rauma.

- Rauma er en kommune som inneholder utrolig mye! Blant annet har kommunen et rikt næringsliv, og det skjer mye på arrangementssida. Det er naturlig å trekke fram Fjellfestivalen og RaumaRock, som er to arrangementer som betyr mye for kommunen. I tillegg er Rauma en sterk reiselivskommune, så det er mye å ta tak i og skrive om, mener han.

- Best på lokale nyheter

Bratteng er 46 år, har samboer, to barn og er bosatt i Molde. Han har vært nyhetsredaktør i Romsdals Budstikke siden 2006, men det siste halvannet året har han vært utlånt til konsernet Polaris Media Nordvestlandet, hvor han har jobbet med digital utvikling.

Noen endringer vil det bli med Bratteng i sjefsstolen.

- Det vil nok merkes at det har kommet en ny redaktør. Vi skal gjøre noen endringer i papirproduktet, og vi skal også gjøre noen nye, spreke ting på nett. Men først og fremst skal vi prioritere lokale nyheter, både på papir og på nett. Vi skal være best på de lokale nyhetene, sier han.

- En solid medieleder

Styreleder i Åndalsnes Avis, Ole Bjørner Loe Welde forteller at de har hatt en ryddig prosess med flere godt kvalifiserte søkere.

- Per-Kristian er en veldig solid medieleder med en allsidig bakgrunn. Han er veldig motivert for jobben, noe som er viktig når man skal lede et lokalt mediehus, sier han.

Loe Welde håper Bratteng er på plass i redaksjonen i løpet av august.

- Vi er godt fornøyde med at vi har landet på en kandidat med klare tanker om framtida, og ikke minst en person som kjenner godt til Rauma. Nå får han muligheten til å gå enda dypere inn i lokalsamfunnet, noe jeg vet han ser fram til. Vi i styret er veldig trygge på at han er rett person til å føre avisa videre, sier han.