Det blir en begivenhetsrik helg på Åndalsnes, 3.-5. juli. Fredag åpner rådhusplassen på Åndalsnes som er ett av tiltakene i den omfattende oppgraderingen av sentrum og etableringen av byen som Norges Tindehovedstad.

Åpningen markeres med barnearrangement på fredag ettermiddag og konsert på kvelden med Jo Nesbø og Lars Jones – alt på den nye rådhusplassen.

Det som begynte som en engangshappening med en suksesskonsert på viseklubben Josefine, har etter hvert blitt en duo hvor Jo Nesbø forteller historier og spiller sanger sammen med multiinstrumentalist Lars Jones. Nå kommer de for å lage god stemning på Åndalsnes.

Klovn for de minste...

Første steg i den omfattende oppgraderingen i sentrum nærmer seg ferdigstilling. Nå skal det nye sentrumsområdet innvies. Fredag 3. juli arrangerer Sommerbyen Åndalsnes et barnearrangement ut på ettermiddagen, der Klovnen Knut underholder de minste med sin ordkunst, kjappe replikker, tryll og tøys. Kloven Knut har blant annet turnert med bokbåten Epos nå i vår.

To timer senere blir det offisiell åpning av rådhusplassen, før Jo Nesbø og Lars Jones fyrer løs. Begge arrangementene er gratis.

Lørdagen starter med åpning av den nye byparken på Åndalsnes. På lørdag arrangeres også Raumadagen i regi av Romsdal Reiseliv og Handel. Lørdag kveld arrangerer Norsk Fjellfestival konsert med Comet Kid i festivalteltet i byparken. Norsk Fjellfestival åpnes offisielt på søndagen.

Samarbeid

Sommerbyen Åndalsnes er et samarbeid mellom Rauma kommune, Romsdal Reiseliv og Handel, Nordveggen AS og Rauma Næringslag, som har som formål å skape liv og røre i Åndalsnes sentrum – hver lørdag i sommersesongen. Det er både konserter, loppemarkeder, dans og mye annet spennende som skjer.