– Så snart vi har den i hende er det planen å starte opp forberedende grunnarbeid, opplyser prosjektleder Harald Tynes i Planor AS.

En annen forutsetning som må være på plass er resultatet fra den gjennomførte grunnboringa.

– Vi har ennå ikke fått resultatene fra boringa. Men vi har heller ikke fått melding om noe som tilsier at grunnen ikke er tilfredsstillende, sier Tynes som legger til at skulle det være det minste tvil knyttet til om grunnforholdene holder mål, vil det ikke bli reist noe bygg.

Skjøte kabler

Starten på byggeprosessen vil være å ta ut masse tilsvarende fire meters dybde.

– Noen tusen kubikkmeter masse skal graves ut og fraktes bort, opplyser Tynes.

Den første oppgaven som venter er å avdekke kablene som er gravd ned i området. De må «skjøtes ut» slik at de kan legges rundt arealet som graves ut.

Etter at utgravingen er gjennomført skal det etableres spuntvegger mot Raumagården og bebyggelsen mot Havnegata. Så vil det være klart for et omfattende betongarbeid – grunnmur og parkeringshus skal etableres før man starter reisingen av det fire etasjer høye bygget der det er planlagt dagligvarebutikk på grunnplan og tre etasjer med boliger over.

Prosjektlederen opplyser at vekta på bygget vil være tilsvarende vekta av massen som traues ut. Grunnen vil ikke få noen vektøkning som følge av etableringen.