VARSEL: Rauma kommune har lagt ut varsel på sin nettside at de har opprettet en ny meldingstjeneste. Foto: Skjermbilde

Mandag formiddag opprettet Rauma kommune en egen meldingstjeneste for uværet «Hans» på sin egen hjemmeside.

De skriver følgende info om den:

– Kommunen har etablert en egen meldingstjeneste på nettsiden kontakttelefon som kan benyttes om det skulle være spørsmål, eller om dere gjør observasjoner som kan hjelpe kommunen og støttende nødetater i å håndtere situasjonen dersom den skulle oppstå.

Ifølge Eivind Myklebostad, virksomhetsleder i avdeling vedlikehold i Rauma kommune, gjør denne nye tjenesten det mye enklere for kommunen å følge med på meldingene som kommer inn.

– Med en funksjon som dette kan vi sortere meldingen som kommer inn. Alle saker som er relatert til uværet «Hans» vil da komme på en egen plass. Dette gjør at vi kan gi svar til lokalbefolkningen raskere, forteller Myklebostad.

Flere alternativer

Myklebostad forteller at meldingstjenesten deres ikke er den eneste måten å kontakte kommunen på.

– Vi kan kontaktes både på nummeret til teknisk vakt og ved meldingstjenesten. Nummeret til teknisk vakt finner du nesten helt nederst på varselet om uværet «Hans» på våre nettsider. Vi ønsker helst at folk bruker meldingstjenesten, men hvis det er noe som haster veldig, så kan det være lurt å ringe oss istedenfor.

Er det noen som har meldt inn noe til Rauma kommune angående ekstremværet?

– Vi har fått noen bekymringsmeldinger angående bekker og stikkrenner. Folk er bekymret for hva som kan skje med ting dersom vannet finner andre steder å renne ut. Foreløpig har det kun vært bekymringsmeldinger og ingen konkrete hendelser, avslutter Myklebostad.