– Nå er jeg sint. Jeg kommer akkurat fra politiet og har anmeldt saka, sier hun opphisset.

Det var i midten av juni at Nyplassen - en plass i skogen for Rabben barnehage i Isfjorden, ovenfor Hen sentrum, ble utsatt for betydelig hærverk. – Putekassen der barna har utstyret sitt, ble smadret og resten av utstyret ble kastet utfor en bratt skråning. Hytta og den fine, nye utedoen ble brutt opp med en øks. Det er veldig trist å se. Det var en dyr hytte, forteller Salthammer Eide, tidligere eier av barnehagen; nå altmuligdame.

Ikke nok med det. Et pulverapparat i hytta ble tømt ut inne i hytta og vedovnen ble fylt med pulver.

– Det er pulver overalt. Vi hadde tenkt å la dette forbigå i stillhet, men etter at jeg oppdaget at hengelåsen vi satte opp etter hærverket i sommer, nå er ødelagt, igjen, har vi valgt å gå til anmeldelse av forholdet, sier Salthammer Eide.

De to solide hengelåsene er såpass ødelagt at det ikke går an å få nøklene inn i låsen og de kommer derfor heller ikke inn i hytta for å rydde opp.

– Jeg har fått ryddet opp ute, men må vente på at noen kan få opp låsene til hyttene.

– Dere har ingen uteplass nå da?

– Vi går ut i skogen som før, men vi har ikke tilgang på hytte eller do. Vi er ikke bare sint, vi er lei oss også. Vi oppfordrer innstendig folk om å la plassen til småbarna stå i fred.