Det er skredsikkerhet det nå skal handle om etter at et prosjekt med litt trang fødsel nå endelig snart skal offisielt åpnes i Skorgedalen. Prosjektet ble født etter en presentasjon av slik utstyr i Åndalsnes i 2012.

Fjellsport Romsdal, Rauma Hjelpekorps og Rauma Skisenteret ble raskt enig om samarbeid og at penger måtte skaffes, forteller Sven Michaelis i Molde og Romsdal turistforening. Men så skulle det ta en del tid også. Først i slutten av 2014 var finansieringen klar. Gjensidige Nordmøre og Romsdal, Møre og Romsdal fylke, MRT, Prezioso, Uhrweder Sport, Rauma Hjelpekorps og Rauma Skisenter bidro til at prosjektet kunne startes i praksis.

- Forsinket

Utstyret blir bestilt i starten av 2015, men nå var det den sveitsiske leverandøren som sviktet. En omstilling og oppgradering av systemet førte til utstyret ikke kunne leveres før høsten 2015.

– Igjen tapte vi en hel sesong, sier Michaelis. Lørdag den 12.desember ble utstyret montert og testa i Skorgedalen.

– Den store åpningen av anlegget skal skje i januar 2016. Da skal det bli gratis tilgjengelig for alle i åpningstida fra skitrekket. Tilgang ut over åpningstida skal vurderes etter hvert. Anlegget kan leies ut til spesielle treningsbehov til tindeveiledere, hjelpekorps eller forsvaret, forteller Sven Michaelis.

Han legger til at håpet er at anlegget vil bidra til å øke sikkerheten i vinterfjellet og bidra til å øke attraktiviteten ved Rauma skisenteret.

– Skorgedalsbu ligger 15 min fra skianlegget. Hytta skal bli en base for skredopplæring i området, avslutter Michaelis.