– Vi har forsøkt, men så langt har vi ikke funnet noen, sier styreleder Hans Kristian Myrabø. Og dermed frykter styrelederen for at det blir kroken på døra for butikken på Verma.

For fra 1. juni blir butikkmedarbeider Marit Brudeli pensjonist.

– Jeg har jobbet på overtid lenge. Nå blir jeg 73 år og da må det vel være slutt. Jeg gir meg nå fordi jeg har lyst til å bruke tida på andre ting, sier Marit som ikke håper det at hun pensjonerer seg skal bli dråpen som skal til for at det blir slutt for butikken på Verma.

– Vi har gjort mye for å øke omsetningen. Blant annet en bruktkrok der all omsetningen kommer butikken til gode og en krok for lokalproduserte varer der halvparten går til butikken. Slik har vi klart å holde det gående, sier Marit Brudeli.

Også bakeriet

Og blir butikken borte, kan det også komme til å spøke for Verma Mat i andre etasje.

Bakeriet får det i alle fall vondt, sier Hans Kristian Myrabø og viser til at lokalisering med butikken i samme hus er en vinn-vinn-situasjon for begge parter. Butikken selger til bakeriet og for bakeriet er det enkelt når noe mangler, med bare ei trapp ned.

– Vi har oppslag flere steder lenge og vi har annonsert i avisa Vigga på Dombås. Så langt uten respons. Vi tror heller ikke at folk er villige til å pendle fra Åndalsnes for ei deltidsstilling, sier styreleder Myrabø.

1. juni er altså deadline. På årsmøtet i slutten av mai blir det tatt stilling til hva som skal gjøres. Nå tyder det altså på at det er bemanningssituasjonen som stopper butikken på Verma og ikke sviktende omsetning.