Innovasjonsfestivalen går av stabelen på Åndalsnes neste uke

Tirsdag neste uke åpner Innovasjonsfestivalen – tre dager til ende med nettverksbygging, foredrag og workshops om å starte sin egen bedrift og utvikle den man har.

Styremedlemmene i Romsdal Innovasjon anbefaler alle å melde seg på.

– Det er et utrolig bredt program. Hvis man ikke finner noe interessant her, så vet jeg ikke hva man driver med, sier Arvid Gjerde.

Omstilling er viktig

Programmet tirsdag er mest rettet inn mot nye bedrifter, men programmet onsdag og torsdag inneholder mer for de allerede etablerte bedriftene.

Styremedlemmene mener det er mange interessante poster på programmet. Flere trekker fram bolken om omstilling, som er på torsdag.

– Det er ikke ei bedrift her som ikke har behov for å tenke på innovasjon og omstilling. Man må opp og fram, hvis ikke blir man forbigått, sier Tom Samuelsen i PartnerPlast.

– Setter Rauma på kartet

At næringslivet setter pris på Innovasjonsfestivalen, er det ingen tvil om.

– Innovasjonsfestivalen er et viktig tiltak for næringslivet i Rauma. Det setter oss på kartet og viser at vi jobber sammen og satser på å utvikle oss, sier Samuelsen.

De anbefaler alle å bli med på innovasjonsfestivalen.

– Vi har meldt oss på. Særlig har jeg anbefalt de yngste på administrasjon å være med. Det er viktig å ta med de yngre, mener Alf Vee Midtun i Rauma Energi.

– Det er mange som har godt av å lære mer om innovasjon, sier Frank Amundsen.

– Ikke minst er Innovasjonsfestivalen er flott sted for nettverksbygging. Her kan man møte folk man kjenner, og enda viktigere, folk man ikke kjenner, legger Lars Stenerud til.

Plass til flere

Daglig leder i Nordveggen, Solveig Brøste Sletta er stolt over programmet til årets festival.

Aller mest fornøyd er hun med at de har fått til så mange workshops i år.

– En ting er å sitte å høre på andre snakke, men vi vil at deltakerne skal få muligheten til å jobbe med sin idé og sin bedrift helt konkret, og få råd og hjelp på vegen, sier hun.

En uke før festivalen starter er det fortsatt plass til flere.

– Vi har solgt en del pass, men vi har fortsatt plass til flere. Vi har et mål om å selge 250 pass, og vi er ikke der helt ennå. Men vi vet også at mange kommer til siste uka, sier hun

Flere av næringslivslederne rundt bordet tilstår at de er blant dem som ennå ikke har somlet seg til å melde seg på – men at de skal være med.

– Vi er helt avhengig av lokalmiljøet, selv om det også kommer deltakere utenfra, sier Brøste Sletta.