Det var på ingen måte oppbruddsstemning på Veøy Omsorgssenteret fredag 12. september. Det var fire beboere igjen på senteret, og den siste skulle flytte mandagen etter. Resten av beboerne har allerede flyttet til diverse sjukeheimsplasser på Åndalsnes og Isfjorden.

Siste helgen

Marit og Magna koste seg i høstsolen utenfor bygningen som har vært deres hjem de siste åra, og begge var enige om at det har vært et trivelig sted å bo.

– Det har vært godt å være her, god pleie og god mat. Men det har vært lang reisetid for mine slektninger. Det blir det ikke når jeg nå kan flytte tilbake til Åndalsnes. Det gleder jeg meg til, smiler Marit.

Magna kommer fra Mittet og har ikke så mange slektninger i nærheten.

– Jeg har ikke så mye besøk, så for meg er det samme hvor jeg bor. Men jeg gleder meg til å komme til Åndalsnes. Der er det flotte enerom og ingen trapper, har jeg hørt, sier Magna.

Flytting

Begge har hatt enerom på Veøy Omsorgssenter. Mandag ble alle private eiendeler flyttet til nye rom på Åndalsnes Sjukeheim.

– Jeg får hjelp av Siggen, og han sa at jeg ikke trenger å bekymre meg for flyttingen, smiler Marit.

Magna får også hjelp av slektninger, og det meste blir gjort med private biler.

Godt miljø

Leder for Omsorgssenteret det siste året, Eilisif Brevik, innrømmer at det er forståelig at bygningen nå legges ned.

– Det er et veldig godt arbeidsmiljø her, men det har ikke vært så kjekt å måtte tilby plasser under de forholdene vi har hatt her.

Brevik ser behovet for en mellomstasjon mellom å bo hjemme og en sjukeheimsplass.

– Det tidligere aldershjemmet dør ut med Veøy Omsorgssenter. Det er jo synd. Vi har også fått mange tilbakemeldinger fra folk på Nordsida som føler de er blitt snytt for de omsorgsboligene som de ble lovet, sier Brevik.

Alle ansatte på Veøy har fått tilbud om ny jobb på sjukeheimen i Isfjorden og på Åndalsnes.