I ei pressemelding fra Norsk Fjellfestival fredag formiddag heter det:

"Fjell kan brukes til å koble av og samle krefter. Men fjell handler også om å nå mål som ligger i grenselandet for hva du trodde var mulig. Fjell og tinder handler om å strekke seg litt lenger enn du trodde du kunne nå. Fjell handler om å mestre utfordringer, om å våge, om å tro på seg selv – og om å se muligheter der andre ser problemer. Du kan bli sterk av fjell.

Cato er en fjellgeit i ordets rette forstand. Cato Zahl Pedersen har klatret nordveggen på Romsdalshorn. Han har gått på ski til Sydpolen. I Himalaya har han vært på noen av de høyeste fjell i verden. Han har 13 gullmedaljer fra Paralympics, er aktiv seiler, og har på mange områder oppnådd mer uten armer enn de fleste av oss kunne drømme om med.

Cato Zahl Pedersen har vist at den styrken som fjellet gir, i neste omgang kan brukes til akkurat hva du vil. Det er ikke viktig å bestige bratte fjell. Verden greier seg fint uten fjellklatrere. Men det må være et mål for alle å få brukt de evnene de har. Ikke minst gjennom sitt friluftsliv har Cato Zahl Pedersen vist at mulighetene er ubegrenset. Begrensninger er noe du skaper selv.

Cato Zahl Pedersen er et stort forbilde. Før han mottar fjellgeita har han som mål å gå alle Kongeturene til Norsk Fjellfestival, og dermed bli en del av festivalens ”Kongefamilie”.

Prisen blir delt ut under åpningen av Norsk Fjellfestival på Bøstølen i Innfjorden søndag 8. juli.

Cato Zahl Pedersen blir i Romsdalen både dager før og etter prisutdelingen. Han blir også med på en tilrettelagt tur for funksjonshemmede mandag formiddag til Herjevannet sammen Birgit Lovise Røkkum Skarstein (kjent fra Ingen grenser). Mandag kveld blir han å finne i Rauma Kulturhus i paneldebatten; Fjellaktuelt: Friluftsliv som rekreasjon.

Det er den tolvte fjellgeita som deles ut. Prisen har gått til Vegard Ulvang, Børge Brende, Øystein Dahle, Cecilie Skog, Dronning Sonja, Arne Næss, Olav Thon, Stein P. Aasheim, Fri Flyt, Gudmund Skjeldal og Liv Arnesen".